home photo

home photo
 

Το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου (Ολυμπιακοί Αγώνες 1972) φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας Samsung, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη Μεγάλη Βρετανία να πλησιάζει το ρεκόρ επιδόσεων, στην διοργάνωση που άνοιξε τη σεζόν των διεθνών αγώνων του 2011.
Τις προθέσεις τους οι Βρετανοί αθλητές, τις έδειξαν στους τρεις πρώτους αγώνες, από τους 14 τελικούς (της Ολυμπιακής κατηγορίας), όπου πήραν το χρυσό. Οι δίκωπες γυναικών και ανδρών έκαναν την αρχή, ακολουθούμενες από την Katherine Grainger και την αναπληρωματική σκιφίστρια, Melanie Wilson, στο διπλό σκιφ των γυναικών.
Οι Γερμανοί έσπασαν στη συνέχεια το Βρετανικό σερί νικών, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές το 2009 Eric Knittel και Stephen Krueger στο διπλό σκιφ, που έδειξαν να επιστρέφουν. Οι Βρετανοί επέστρεψαν και παίρνουν το χρυσό στην τετράκωπο ανδρών και συνεχίζουν με το χρυσό στο διπλό σκιφ ελ.β. γυναικών. Η Μεγάλη Βρετανία τελείωσε με 11 μετάλλια.
Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας και κέρδισε 4 χρυσά σε Ολυμπιακά αγωνίσματα. Εκτός από το διπλό των ανδρών, η Γερμανία κέρδισε επίσης το χρυσό στο διπλό σκιφ ελ.β. ανδρών, στο τετραπλό σκιφ ανδρών και στην οκτάκωπο ανδρών.
Τη μεγαλύτερη στήριξη από το πολυπληθές γερμανικό κοινό όμως, την είχαν δύο ασημένιοι Ολυμπιονίκες. Η Annekatrin Thiele, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά διεθνώς στο σκιφ και ενώ ήταν μπροστά στα τρία τέταρτα της κούρσας, τελικά την πέρασε η Ekaterina Karsten και τερμάτισε δεύτερη. Ο Γερμανός Marcel Hacker είχε επίσης τεράστια υποστήριξη από το πλήθος, όταν αγωνίστηκε εναντίον του παγκόσμιου πρωταθλητή, Ondrej Synek της Τσεχικής Δημοκρατίας στο σκιφ των ανδρών.
Ο Hacker ήταν το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν μακριά από τον διεθνή ανταγωνισμό και επανήλθε με το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον Synek.
Η ρεγκάτα αυτή, σηματοδότησε την επιστροφή των θρυλικών, στα ελαφρά βάρη, Δανών. Ο Eskild Ebbesen έδειξε ότι στα 39 του χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή φόρμα, κερδίζοντας τον πρώτο του διεθνή αγώνα, μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Ο Ebbesen ήταν επίκωπος στην τετράκωπο ελ. β. στο Μόναχο. Επίσης επιστρέφουν ως πιθανό Ολυμπιακό δίδυμο, οι Mads Rasmussen και Rasmus Quist. Οι Quist και Ράσμουσεν τερμάτισαν τρίτοι στο διπλό σκιφ ελ. β. των ανδρών στον πρώτο διεθνή αγώνα τους, μετά το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Την πρώτη ημέρα των αγώνων, οι προκριματικοί διεξήχθησαν, αντί της συνηθισμένης μορφής αγώνων σε έξι γραμμές, με τη μέθοδο των  χρονομετρήσεων. Αυτό ήταν ένα τεστ για να δούμε πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι χρονομετρήσεις σε ένα διεθνές γεγονός, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μετά το πέρας της ημέρας, αθλητές και υπεύθυνοι κριτές υποστήριξαν ότι είναι εφικτό.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Matt Smith ανακοίνωσε ότι η FISA συνεργάζεται με ερευνητές από περισσότερα από ένα, ολλανδικά πανεπιστήμια, για την ανάπτυξη μεθόδων καλύτερης διαχείρισης καιρικών πληροφοριών, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τους μελλοντικούς αγώνες κωπηλασίας.
Ο Smith ανακοίνωσε επίσης τη νέα εταιρική σχέση της FISA με το WWF, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, ως μέρος της συνεχιζόμενης προώθησης της FISA των καθαρών νερών.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας Samsung "μεταφέρεται" τώρα στο Αμβούργο,  για το δεύτερο γύρο της σειράς, 17 με 19 Ιουνίου 2011.


Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com/

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top