home photo

home photo
 


Στην οικογένειά του, που τον εμψυχώνει και τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια, αφιέρωσε ο Αλέξανδρος Δαφνής το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων της κωπηλασία, στο Ήτον της Μ. Βρετανίας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη και δυνατή κούρσα, αλλά στο τέλος κατάφερα να βγω δεύτερος και να πάρω το ασημένιο μετάλλιο, κάτι που με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό START ο Κερκυραίος κωπηλάτης, ο οποίος στην ερώτηση του δημοσιογράφου Προκόπη Κύρου αν πίστευε από πριν ότι θα έφτανε σε αυτή την επιτυχία, απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν το περίμενα, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες έβλεπα ότι μπορούσα να πετύχω κάτι πολύ καλό και άρχισα μέσα μου να το πιστεύω ολοένα και πιο πολύ». Για το αν σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν περνάει από τη σκέψη μου κάτι άλλο. Να επιστρέψω πρώτα στην Κέρκυρα και αργότερα θα δούμε για τα υπόλοιπα».

Ο προπονητής του νεαρού αθλητή, Αλέξανδρος Ντόγκας, τόνισε: «Ο Αλέξανδρος Δαφνής καταβάλει πολύ μεγάλες προσπάθειες στα τελευταία χρόνια και οι κόποι του ανταμείφθηκαν σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον ίδιο και για την κερκυραϊκή κωπηλασία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ, Σπύρος Μίχας, επεσήμανε: «Ο Αλέξανδρος μάς έκανε όλους υπερήφανους. Εμείς, ως ΝΑΟΚ, του ετοιμάζουμε μια απλή και σεμνή υποδοχή, αλλά ελπίζω οι αρμόδιοι φορείς της Κέρκυρας να τον τιμήσουν όπως του αξίζει και όπως αρμόζει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Με τις δύο τελευταίες πολύ μεγάλες επιτυχίες, τόσο του Σπύρου Γιαννιώτη όσο και του Αλέξανδρου Δαφνή, η Κέρκυρα έδωσε δυναμικό "παρών" στον παγκόσμιο ναυταθλητισμό. Θα πρέπει τώρα η Πολιτεία να σκύψει πάνω στην κερκυραϊκή κωπηλασία, τόσο λόγω της διάκρισης του Αλέξανδρου, όσο και λόγω του περσινού χαμού του Διονύση (σ.σ. του Νικολούζου), στη μνήμη του οποίου θα διοργανώσουμε ένα τουρνουά».

Χρήστος Γραμμένος corfucorner.gr


Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top