home photo

home photo
 




Χάλκινες παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι εδώ και λίγη ώρα η Βασιλική Νταλαμάνγκακαι η Ελένη Διαμάντη. Οι δυο Ελληνίδες κωπηλάτριες μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κατέκτησαν την 3η θέση στπον τελικό της δικώπου άνευ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων που διεξάγεται στο Ήτον της Βρετανίας. Το δυο κορίτσια δεν ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού πέρασαν τα πρώτα 500μ. στην 6η θέση. Στα μισά της κούρσας  βρέθηκαν στην 5η ενώ στα 1500μ. είχαν καταφέρει να αναρριχηθούν στην 2η . Τελικά δεν κατάφεραν να νικήσουν την ιταλική βάρκα και να αντέξουν την επίθεση της γερμανικής , κατέκτησαν όμως το χάλκινο μετάλλιο το πρώτο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση που διεξάγεται στον ίδιο μέρος που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι η Ολυμπιακή ρεγκάτα του Λονδίνου.  
Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού της δικώπου νεανίδων: 1.Ιταλία (7.25.38), 2.Γερμανία (7.29.58), 3. ΕΛΛΑΔΑ (7.29.79), 4.Ρουμανία(7.31.87), 5. Γαλλία (7.34.84), 6.ΗΠΑ (7.36.86).
Πολύ μεγάλη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από πρόκριση στον μεγάλο τελικό πραγματοποίησε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των εφήβων. ΟιΚωνσταντίνος Χρηστομάνος -Αλέξανδρος Λουλούδης πήραν την 1η θέση στον ημιτελικό και έχοντας πλέον τον καλύτερο χρόνο από τους αυριανούς αντιπάλους τους έδειξαν έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο κατά τον Κυριακάτικο τελικό.
Εκπληκτική κούρσα και για τον Αλέξανδρο Δαφνή που τερμάτισε 2ος στον ημιτελικό του σκίφ εφήβων με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τον Γερμανό αντίπαλό του που τερμάτισε 1ος κι ενώ σε όλη τη διάρκεια της κούρσας εναλλάσσονταν στην κορυφή του αγώνα. Και ο Έλληνας πρωταθλητής θα διεκδικήσει αύριο ένα μετάλλιο με πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει αφού έχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από  τα έξι πληρώματα του τελικού.
kopilasia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top