home photo

home photo
 

Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Δευτέρας (19/9) η παρουσίαση του νέου θεσμού που έχει σκοπό τη σύσφιξη των αθλητικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας με την ονομασία "Two Nations Cup".

Ένας θεσμός που θα ξεκινήσει φέτος με την πραγματοποίηση ενός τουρνουά μπάσκετ ανάμεσα σε δυο ελληνικές ομάδες (Παναθηναικό, Ολυμπιακό) και δυο τουρκικές (Εφές , Ουλκερ) το οποίο θα διεξαχθεί από 30/9-2/10 και ενός αγώνα οκτακώπων ελληνικής και τουρκικής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στον Κεράτιο.

Την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε "Θέλω να συγχαρώ τους εμπνευστές αυτής της ιδέας. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που φέρνει κοντά τους λαούς και τους πολιτισμούς των δυο χωρών . Μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Η επιλογή του στίβου είναι πολύ καλή και θα βοηθήσει προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα όσοι περισσότεροι φίλοι της κωπηλασίας γίνεται. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει , αθλητές με νίκες και μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο".

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Λαμί Ισεβέν παρομοίασε τον αγώνα με εκείνον του Κέιμπρίτζ με την Οξφόρδη τονίζοντας ωστόσο ότι θα ενώσει δυο κράτη. Εξάλλου δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την ημέρα εκείνη και συμπλήρωσε ότι από την πλευρά της τουρκικής ομοσπονδίας θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου ο αγώνας να έχει επιτυχία.

kopilasia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top