home photo

home photo
 


Η πιο μεγάλη ώρα για την ελληνική κωπηλασία έφτασε. Το μεσημέρι του Σαββάτου 4/8 τα δυο πληρώματα της Ολυμπιακής κωπηλατικής ομάδας , η τετράκωπος άνευ των ανδρών και το διπλό σκίφ ελ βαρών των γυναικών θα στηθούν στην εκκίνηση των τελικών με στόχο να ανέβουν στο βάθρο των 30ως Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που δυο ελληνικά πληρώματα διεκδικούν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και οι έξι αθλητές είναι πανέτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση. 
Πρώτη στον τελικό θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιαννιώτης Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, τον Βολιώτη Στέργιο Παπαχρήστο και τον Καστοριανό Γιάννη Χρήστου. Ο τελικος έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 τοπική (13:30 Ελλάδας) και η ελληνική βάρκα θα αγωνιστεί στην 5η διαδρομή αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή λόγω καιρού μια που αναμένονται πλάγιοι άνεμοι που ίσως αναγκάσουν την FISA  να πραγματοποιήσει και νέα κλήρωση προκειμένου να  υπάρξει ισονομία στα πληρώματα ανάλογα με την πρόκριση που πήραν. 
Στην 1η διαδρομή θα τρέξει η Γερμανία , στη 2η η Αυστραλία, στην 3η οι ΗΠΑ , στην 4η η Βρετανία και στην 6η η Ολλανδία. 
«Όλα τα παιδιά είναι μια χαρά . Ένας τελικός είναι , θα μπουν να αγωνιστούν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης. 
Είκοσι λεπτά αργότερα στις 11:50 (13:50 Ελλάδας) θα γίνει η εκκίνηση του τελικού του διπλού σκιφ ελ βαρών γυναικών με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου να διεκδικούν ένα μετάλλιο .  Οι πρωταθλήτριες της Ηγουμενίτσας και της Καστοριάς αντίστοιχα  με βάση την τελευταία κλήρωση των διαδρομών θα αγωνιστούν στην 2η με την Αυστραλία στην 1η , την Βρετανία στην 3η την Κίνα στην 4η , την Δανία στην 5η και την Γερμανία στην 6η. «Είναι ένας τελικός και μια πολύ δύσκολη κούρσα αφού τόσο οι Κινέζες όσο και οι Βρετανίδες είναι πολύ καλές . Ιδιαίτερα οι δεύτερες θα έχουν και την υποστήριξη του κόσμου που δημιούργησε ουσιαστικά και το αποτέλεσμα του ημιτελικού. Τα κορίτσια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.   
Πριν απο τους δυο μεγάλους τελικούς  στις 10:50 (12:50 Ελλάδας) θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας μετά απο μια τιτάνια προσπάθεια για να περάσουν στον τελικό αξίζουν την προσοχή όλων γιατί το μέλλον τους ανήκει και οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 πλησιάζουν. 
                                    Φινάλε με τρίτη θέση για την δίκωπο 
Το πρωί της Παρασκευής ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου τα δίδυμα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολος και Νίκος κατακτώντας την 3η θέση στον μικρό τελικό της δικώπου και την 9η στην γενική κατάταξη του αγωνίσματος. 
«Μας το φύλαγε τελικά ο καιρός αφού ούτε σήμερα μας άφησε να κάνουμε την κούρσα μας. Ήταν το μόνο που φοβόμασταν πριν φτάσουμε στο Λονδίνο κι αυτό που τελικά έγινε. Πάντως η σημερινή κούρσα ήταν πολύ καλύτερη απο τις προηγούμενες. Τελικά φεύγουμε με μια πικρή γεύση αφού ήρθαμε στους Ολυμπιακούς αγώνες με πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες . Όταν είσαι τέσσερα χρόνια μέσα στα ,μετάλλια περιμένεις κάτι καλύτερο. Δυστυχώς αυτός ο στίβος δημιουργεί πολλές εκπλήξεις και μια από αυτές ήμασταν κι εμείς» τόνισε ο Απόστολος Γκουντούλας .       

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top