home photo

home photo
 


Τα ελληνικά κουπιά γράφουν ιστοριά στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Eton.  Για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος στη χώρα μας , δυο ελληνικά πληρώματα σφράγισαν την πρόκρισή τους στα τελικά των αγωνισμάτων τους και το Σάββατο θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. 
Την αρχή έκανε η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Χρήστου που κατέλαβε την 2η θέση στον ημιτελικό και πέρασε στα 6 κορυφαία πληρώματα τους αγωνισματός τους  . Στη συνέχεια οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριεςΑλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου  πήραν απο το ξεκίνημα το προβάδισμα στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών , στη συνέχεια έχοντας τον έλεγχο της κούρσας τερμάτισαν στη 2η θέση και σφράγισαν κι αυτές την πρόκρισή τους στον τελικό του Σαββάτου. 
Κοντά στο όνειρο έφτασαν και οι πρωταθλητές του διπλού των ανδρών. ΟιΠαναγιώτης Μαγδανής-Λευτέρης Κόνσολας πάλεψαν ως το τέλος για να καταλάβουν τελικά την 4η θέση που τους αφήνει εκτός τελικού να διεκδικήσουν μια θέση απο την 7η ως την 12η   
Ακολουθούν δηλώσεις των αθλητών που μπορείτε να βρείτε και σε video στοwww.kopilasia.gr 
Γιάννης Τσίλης "Η κούρσα πήγε όπως ακριβώς την σχεδιάσαμε , όπως μας είπε ο προπονητής μας, πολύ καλύτερα από τον προκριματικό. Κάναμε ένα καλό δεύτερο βήμα και καταφέραμε να είμαστε στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων κάτι που μερικά χρόνια πριν φάνταζε άπιαστο όνειρο σε μας" 
Γιώργος Τζιάλλας : "Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στους τρεις πρώτους για να πάρουμε την πρόκριση. Απο εκεί και πέρα αφού τα καταφέρουμε συνεχίζουμε το Σάββατο για τον τελικό και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη  πορεία. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην πάνε χαμένοι οι κόπους μας και ο ιδρώτας μας και θα κάνουμε τα πάντα για την Ελλάδα".   
Στέργιος Παπαχρήστος :"Ο στόχος επιτεύχθηκε , είμαστε στον τελικό . Μέχρι τότε το μυαλό μας θα είναι πιο χαλαρό γιατί πετύχαμε ένα στόχο που τον θέλαμε χρόνια καλή ξεκούραση και προπόνηση. Και τα πράγματα είναι απλά , χωρίς άγχος με ένα στόχο που ονειρευόμασταν χρόνια. Στη βαριά κατηγορία όχι τελικό σε Ολυμπιακούς αλλά ούτε σε παγκόσμια κύπελλα δεν είχαμε ονειρευτεί πριν λίγα χρόνια.Συνεχίζουμε να κυνηγάμε το όνειρό μας , δεν έχει τελειώσει τίποτα , εννοείται ότι θα τα δώσουμε όλα στον τελικό κι ότι καλύτερο έρθει.
Είμαστε η βάρκα με τα γούρια . Μαζί μου είχα το γράμμα ενός μοναχού απο το Άγιο Όρος με λόγια σοφά και ευχές για όλη την ομάδα. Πιστεύω στο θεό στην πατρίδα μου, ευχαριστώ τους συναθλητές μου και θα τα δώσουμε όλα στον τελικό".  
Γιάννης Χρήστου : "Και οι έξι χώρες στον τελικό  είναι πολύ δυνατές και προβλέψεις δεν χωράνε. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι οι αγώνες των ανατροπών και βλέπεις φαβορί να χάνουν και αουτσάιντερ να κερδίζουν Εμείς έχουμε ακόμη τρεις προπονήσεις μέχρι τον τελικό .Πρέπει να τις κάνουμε με το μυαλό συγκεντρωμένο πάνω στο σκάφος .Να βγάλουμε ότι αρνητική σκέψη έχουμε στο μυαλό μας  , να την αφήσουμε στο ξενοδοχείο , να την πετάξουμε και να συγκεντρωθούμε μόνο σε αυτό που κάνουμε. Ο τελικός είναι μια κούρσα που θα την ευχαριστηθούμε πάνω απο όλα Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε"  
Διπλό σκιφ ελ βαρών :
Αλεξάνδρα Τσιάβου 
"Ηταν μια κούρσα αρκετά καλή κατά το ήμιση , κακή στο άλλο μισό. Εχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε αλλά δεν είμασε απολυτα ευχαριστημένες απο την απόδοση μας. Περιμένουμε ότι το Σάββατο όλα θα αλλάξουν και θα είμαστε ακόμη καλύτερα.
Η κούρσα του Σαββάτου είναι ένας μεγάλος τελικός και δεν υπάρχουν τακτικές εκεί παίζονται όλα και το κάθε πλήρωμα θα δείξει πόσο αντέχει κούρσα με την κούρσα.Ελπίζουμε το Σλάββατο να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα. 
Φοράμε το εθνόσιμο μια δεκαετία τώρα. Θέλουμε κι εμείς την διάκριση όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες . Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να είμαστε όλοι περίφανοι"     
Χριστίνα Γιαζιτζίδου :
"Σε καμία στιγμή στην κούρσα δεν ένιωσα ότι απειλούμαστε να χάσουμε την πρόκριση . Οι Αγγλίδες σαφώς και ήθελαν να κερδίσουν μέσα στη  χώρα τους προφανώς και είχαν ένα κίνητρο παραπάνω απο μας παρόλο που ήταν ημιτελικός. Εμείς κρατάνε το πρώτο καλό κομμάτι και προχωράμε για το Σάββατο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε . Προσωπικά είμαι έτοιμη για τον πρώτο μου τελικό Ολυμπιακών αγώνων στην καριέρα  Κάθε κουπιά που κάνουμε είναι και για τον κάθε Έλληνα που μας βλέπει και αγωνίζεται μαζί μας.  Γιατί το ζούμε καθημερινά αυτό το εισπράτουμε απο τον κόσμο" 
Το μεσημέρι της Παρασκευής (12:10) η δίκωπος των ανδρών με τους αδελφούς Γκουντούλα Απόστολο και Νϊκο αγωνίζεται στον μικρό τελικό με στόχο την 7η θέση.     

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top