home photo

home photo
 


Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών συνεχίζονται και μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα αδέλφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας που κατέλαβαν την 4η θέση στο Μπλέντ και κέρδισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου είναι οι "αθλητές του μήνα" στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Τα δίδυμα αδέλφια μίλησαν για την επιλογή τους να ασχοληθούν με την κωπηλασία, για την άψογη συνεργασία τους στη βάρκα , για την απόφασή τους να περάσουν στην ανοιχτή κατηγορία και τον αγώνα τους στο Μπλέντ, αλλά και για την ζωή τους χωρίς τα κουπιά  
Αναλυτικά η συνέντευξή τους 
World Rowing: Σε όλη σας την καριέρα κωπηλατείτε μαζί, ξέκινήσατε και μαζί;
Νίκος & Απόστολος Γκουντούλας: Μεγαλώσαμε σε ένα χωριό που ονομάζεται Σέρβια στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχουμε μια όμορφη λίμνη. Μια μέρα είδαμε κωπηλάτες στη λίμνη και εμείς απλά δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε μακριά από αυτό. Μετά από λίγο ασχοληθήκαμε  με το καγιάκ και ήταν συναρπαστικό, αλλά τελικά ανακαλύψαμε ότι η κωπηλασία είναι πιο κατάλληλη για δίδυμους.
WR: Είστε πανομοιότυποι δίδυμοι; Ίδιο ύψος και βάρος; Είστε και οι δυο σας αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες; 
N & Α: Ναι, ακριβώς. Έτσι οι άλλοι δεν μπορούν να μας ξεχωρίσουν.
WR: Ποιο είναι το ρεκόρ σας στα 2000m στο εργόμετρο; 
N & A: Προσπαθούμε να είναι κοντά στα 6 λεπτά και, δεν είναι καθόλου εύκολο. 
WR: Έχετε ποτέ αγωνιστεί ή προπονηθεί ο ένας απέναντι στον άλλο στο σκιφ; 
Απ: Από το 2000 έως το 2004 ήμασταν συνήθως στα σκιφ, έτσι δώσαμε  μεγάλες μάχες μεταξύ μας. Συνήθως ο Νίκος με κέρδιζε, κάτι το οποίο εξακολουθεί να με "πονάει". 
WR: Είστε ανταγωνιστικοί μεταξύ σας; 
N & A:  Πάντα αισθανόμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και αυτό μας βοηθά να προσπαθούμε περισσότερο. 
WR: Εκτός κωπηλασίας  μένετε μαζί, περνάτε το χρόνο σας μαζί ή ζείτε χωριστά; 
N & Α: Η αλήθεια είναι ότι για πέντε χρόνια νιώθουμε σαν να είμαστε δίδυμοι με όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας, λόγω του χρόνου που περνάμε όλοι μαζί σε κοινόβια. Έξω από την κωπηλασία συνήθως έχουμε κοινούς φίλους, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Υποθέτω ότι είμαστε αρκετά ανεξάρτητοι. 
WR: Τι σας αρέσει να κάνετε για να ξεφεύγετε από την κωπηλασία; 
N & A: Μας αρέσει να οδηγούμε τις μηχανές μας στην ύπαιθρο, να συναντιόμαστε με φίλους, να περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας και το διάβασμα. Δυστυχώς έχουμε λίγο χρόνο. 
WR: Ξεκινήσατε την κωπηλασία στα ελαφρά βάρη, γιατί πήρατε την απόφαση να πάτε στην ανοικτή κατηγορία; 
N & A: Μέχρι το 2008 ήμασταν ελαφροβαρύτες. Όταν κερδίσαμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη δίκωπο ελ.β., καταλάβαμε ότι οι επιδόσεις μας ήταν ίσες με τις δίκωπες της ανοικτής κατηγορίας. Φάνηκε απερίσκεπτο εκείνη την εποχή, αλλά ήταν και πρόκληση για εμάς. 
WR: Πώς ήταν ο αγώνας σας στον τελικό στο Bled; 
N & A: Ήταν ένας από τους πιο σκληρούς και πιο γρήγορους αγώνες που έχουμε κάνει ποτέ. Εμείς πραγματικά πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο, αλλά οι έμπειροι Carboncini και Mornati (Ιταλία), έκαναν επίσης μια φανταστική κούρσα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας. 
WR: Αγωνίζεστε στη δίκωπο των ανδρών, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να ηττηθούν οι Νεοζηλανδοί; 
N & Α: Είναι πολύ εύκολο για μας: χρειαζόμαστε επιπλέον 20 εκατοστά σε ύψος και 20kg σε βάρος. Είμαστε πάντα ρεαλιστές. Σκεφτόμαστε βήμα προς βήμα και τον επόμενο χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς. 
WR: Ποια είναι η άποψή σας για τη υπερβολική προβολή της κόντρας μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας; 
N & A: Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει καμία υπερβολική προβολή. Κάθε πλήρωμα προσπαθεί να είναι όλο και πιο γρήγορο σε κάθε αγώνα. Είναι και τα δύο κορυφαία πληρώματα. 
WR: Ξέρετε αν θα παραμείνετε στη δίκωπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς; 
N & A: Θα θέλαμε να παραμείνουμε, αλλά είναι απόφαση του προπονητή μας. 
WR: Πήγατε να δείτε την κωπηλασία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας; Εμπνευστήκατε βλέποντας  το ελληνικό διπλό σκιφ ανδρών ελ.β.; 
N & A: Ήμασταν εκεί ζητωκραυγάζοντας για αυτούς. Νιώσαμε πολύ περήφανοι με αυτό το μετάλλιο. Σε εκείνο το σημείο δεν πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορούσαν να τα πετύχουν Έλληνες. Τώρα είμαστε φίλοι με τον Βασίλη Πολύμερο και τον Δημήτρη Μούγιο και μας υποστηρίζουν. 
WR: Τώρα που το παγκόσμιο πρωτάθλημα τελείωσε, πού θα πάτε ; 
N & A: Μετά από μερικές ημέρες στο σπίτι μας, έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πλόβντιβ. Αυτό θα είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Μετά από αυτό θα έχουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες χωρίς κοινόβιο και έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο για να οδηγήσουμε τις μοτοσικλέτες μας.
kopilasia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top