home photo

home photo
 

Δυο ακόμη  μετάλλια, χάλκινα και  τα δύο κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες στην σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα του 3ου αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στη Λουκέρνη της Ελβετίας κλείνοντας έτσι με ιδανικό τρόπο το χορό  που άνοιξε χθες η Αλεξάνδρα Τσιάβου με την κατάκτηση του ασημένιου στο σκίφ ελ βαρών   .
Το ξεκίνημα σήμερα έγινε από την δίκωπο άνευ των ανδρών με τα δυο πληρώματά μας να δίνουν  μάχη για το βάθρο  και τελικά να βγαίνουν  κερδισμένοι οι Γιάννης Χρήστου και Γιώργος Τζιάλλας που κατέκτησαν την 3η θέση αφήνοντας στην 4η τα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο που στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπλέντ ήταν εκείνοι που είχαν κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.
«Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε πρίν από δέκα μέρες» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Χρήστου σε ερωτήσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων  «Όταν φτάσαμε εδώ είδαμε με έκπληξη πόσο ζεστός , σαν την Ελλάδα, ήταν ο καιρός. Μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όλα είναι ανοικτά» κατέληξε.
Αναλυτικά ο τελικός της δικώπου:
1.Μάρει –Μπόντ (Ν. Ζηλανδία) 6.25.15 2.Ριντ –Χότζ (Μ. Βρετανία)  6.27.71 3.Γιώργος Τζιάλλας Γιάννης Χρήστου 6.31.54 4.Γκουντούλας Ν-Γκουντούλας Απ. 6.34.62 5.Μορνάτι-Καρμποντσίνι (Ιταλία) 6.38.76 6.Κούφνερ-Ντραχότα(Γερμανία)6.45.06
Το δεύτερο χάλκινο και τρίτο μετάλλιο συνολικά στον αγώνα ήρθε από τα κορίτσια του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Οι δυο πρωταθλήτριες κατάφεραν όπως και στο Μπλέντ να ανέβουν και πάλι στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο τους στη φετινή σειρά του Παγκοσμίου κυπέλλου δείχνοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα.
Αναλυτικα οι τρεις πρώτες του τελικού του διπλού σκιφ ελ βαρών:
1.Μακναμάρα-Εβερι Χαλλ(Αυστραλία) 7.07.85 2.Γκούντσέλ-Χόσκινγκ(Μ.Βρετανία) 7.09.18 3.Τριανταφυλλιά Καλαμποκά-Χριστίνα Γιαζιτζίδου 7.11.97
Τέλος στον Β΄ τελικό του διπλού σκίφ ελ βαρών ανδρών οι Παναγιώτης Μαγδάνης και Λευτέρης Κόνσολας κατέλαβαν την 4η θέση και 10η στη συνολικά κατάταξη.
                                       Εξαιρετική συγκομιδή
Συνολικά η συγκομιδή της Ελλάδας στα φετινά Παγκόσμια Κύπελλα , στα δυο από τα τρια που πήρε μέρος ήταν ο διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός των 6 μεταλλίων εκ των οποίων 1 χρυσό , 1  ασημένιο και 4 χάλκινα χωρίς μάλιστα την παρουσία του Βασίλη Πολύμερου ο οποίος για φέτος αποφάσισε να μην αγωνιστεί .    

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top