home photo

home photo
 

Νίκος Κατσαρός Goalnews

Υποχρέωση του εκάστοτε υφυπουργού Αθλητισμού είναι να συντάσσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Το έκανε και ο τωρινός, ο κ. Νικητιάδης, και το παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται εννέα δράσεις, όπως π.χ. η σύσταση και λειτουργία Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, που από τον τίτλο αντιλαμβάνομαι ότι θα κάνει τη δουλειά που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει η ΓΓΑ.
Αν δει κανείς τους τίτλους των υπόλοιπων «δράσεων» , διαπιστώνει ότι πρόκειται για υλοποίηση όσων εξήγγειλε ο υφυπουργός στην τελετή βράβευσης των καλύτερων αθλητών της χρονιάς τον περασμένο μήνα, δηλαδή για την εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» και στον αθλητισμό, διότι, όταν αναφέρεται στο σχέδιο ότι θα γίνει π.χ. «αναμόρφωση συστήματος επιχορηγήσεων αθλητικών ομοσπονδιών», εννοεί ότι θα έχουμε περικοπές ή και συγχωνεύσεις ομοσπονδιών.
Περιλαμβάνεται ακόμη η «αναμόρφωση των επιβραβεύσεων και των κινήτρων των αθλητών», που αποτελεί γενικό αίτημα όλων των ομοσπονδιών και των αθλητών, ώστε να διορθωθεί το λάθος της κατάργησης των κινήτρων.
Οι υπόλοιπες «δράσεις» που αναφέρονται στο σχέδιο νομίζω ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από θέματα για έκθεση ιδεών στο Λύκειο. Και αναφέρομαι στην «αξιοποίηση της Ολυμπιακής Αθλητικής Κληρονομιάς» ή στη «σύνταξη δελτίου σκοπιμότητας υλοποίησης νέων έργων», που μόνο θεωρητική αξία έχουν, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα για έργα. Παρ’ όλα αυτά στο σχέδιο περιλαμβάνεται και «πρόγραμμα υλοποίησης έργων σε μικρά νησιά» (!), λες και τελειώσαμε με τα αθλητικά έργα στα μεγάλα νησιά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τέλος, δεν λείπει από το σχέδιο και ο απαραίτητος μαϊντανός, δηλαδή τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, που κάθε αθλητική ηγεσία θεωρεί καθήκον της να περιλαμβάνει στους στόχους της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και -μη γελάσετε- στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ο θεσμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα. Θυμόσαστε τι λέγαμε στο σινεμά; «Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε». Μην πιάνετε άλλους χούλιγκαν, παιδιά. Γεμίσανε τα κρατητήρια.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top