home photo

home photo
 


Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία στην κωπηλασία, ο Σάκης Αθανασιάδης παραμένει μια πολύτιμη μονάδα στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ομάδας. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός μίλησε στο kopilasia.gr τόσο για τη χρονιά που πέρασε όσο και για τους στόχους και τις προσδοκίες των ελληνικών κουπιών στη νέα.
«Tο 2010 ήταν για την ελληνική κωπηλασία μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές σε όλα τα επίπεδα και αυτό μας προσθέτει ένα μεγαλύτερο βάρος και φυσικά ένα μεγαλύτερο άγχος. Γιατί όλοι, ακόμη κι εμείς, περιμένουμε τη νέα χρονιά να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω».
Τι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτό;
«Έχοντας καλή γνώση του επιπέδου στο διεθνές στερέωμα , γνωρίζουμε όλοι , ότι για να πετύχουμε κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουμε τη διπλάσια δουλειά από αυτή που κάναμε. Να ευχηθούμε λοιπόν πρώτα από όλα να έχουν οι αθλητές την υγεία τους, γιατί οι τραυματισμοί πάντα μας πάνε πίσω και να έχουν και τη διάθεση να δουλέψουν σκληρά ενόψει τον στόχων που έχουμε βάλει».
Υπάρχει λοιπόν διάθεση και κίνητρο από τους αθλητές;
«Είναι πολλοί οι αθλητές μας που κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια , ακόμη και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, είναι όμως ελάχιστοι εκείνοι που "γεύτηκαν" την ατμόσφαιρα μιας Ολυμπιάδας. Οπότε το κίνητρο για όλους που λέγεται Ολυμπιάδα είναι πολύ ισχυρό».
Πως ξεκινάει η χρονιά;
«Στόχος πλέον όλων είναι να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα . Είναι πολύ δύσκολο γιατί ερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη χρονιά και πριν καλά καλά ο οργανισμός επανέλθει και ξεκουραστεί μπαίνει με φόρα σε νέα προετοιμασία. Ευχόμαστε όλοι να μην το πληρώσουμε στο μέλλον. Είτε μιλάμε για αυτή τη χρονιά, είτε για την επόμενη. Κάτι που ισχύει βέβαια και για όλες τις χώρες και όλους τους αθλητές , δεν αγωνιζόμασταν μόνο εμείς το 2010».
Πότε θα αρχίσει η στελέχωση των πληρωμάτων;
«Από τους πρώτους αγώνες που θα πάρουμε μέρος θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας . Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο πολλά πληρώματα. Γιατί ο στόχος είναι από φέτος να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές προκρίσεις γίνεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες».
Τι γίνεται με τις μικρότερες κατηγορίες
«Η προσπάθειά μας , και νομίζω το πετύχαμε όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα , είναι να μην αμελήσουμε ποτέ τις μικρότερες κατηγορίες. Παράλληλα με τη μεγάλη κατηγορία, δουλεύουμε και τη νέων και την εφήβων ακόμη και την παίδων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα. Η Ομοσπονδία έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα ακόμη και για τις κατηγορίες της ανάπτυξης έτσι ώστε να υπάρχει αρμονική συνέχεια , από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη».
Με τι θα ήσασταν ικανοποιημένος στο τέλος του 2011;
«Προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος με το να πάρουμε τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς που θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας και φυσικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν καταφέρναμε τα ίδια πράγματα που πετύχαμε και πέρυσι , αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο αφου την περσινή χρονιά οι αθλητές μας ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και τις δικές τους ακόμη. Θα έλεγα ότι πλησιάσαμε το όνειρο. Περάσαμε το στόχο και πλησιάσαμε το όνειρο»
Από www.kopilasia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top