home photo

home photo
 

Μετά τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες της περσινής χρονιάς, οι οποίες κορυφώθηκαν με τα δύο μετάλλια στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων που διεξήχθη στην μακρινή Σιγκαπούρη, οι νεαροί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας ξεκίνησαν δυναμικά τη νέα χρονιά, έχοντας θέσει ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών τους.
Πρώτος στόχος, τόσο για τον Αποστόλη Λαμπρίδη όσο και για την Ελένη Διαμάντη, δύο εκ των τεσσάρων Γιαννιωτών Ολυμπιονικών της Σιγκαπούρης (οι άλλοι δύο είναι ο Μιχάλης Ναστόπουλος και η Λυδία Νταλαμάγκα), είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στις αντίστοιχες κατηγορίες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, για την πρόκριση στην οποία διεξάγεται από χθες στο Σχινιά ο δεύτερος κατά σειρά φετινός αγώνας αξιολόγησης.
Ο Αποστόλης Λαμπρίδης λίγο πριν αναχωρήσει για το Σχινιά δήλωσε αισιόδοξος για την καλή παρουσία στον αγώνα και την εξασφάλιση της συμμετοχής του στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, για την οποία θα αγωνιστεί στην δίκωπο παρέα με έναν ακόμη Γιαννιώτη πρωταθλητή, τον Χρήστο Κουτσιαύτη.
LAMPRIDHS«Κάναμε εντατική προπόνηση αυτό το χειμώνα στην Παμβώτιδα, καθώς το επέτρεψε ο καιρός και είμαστε αυτή την περίοδο σε καλύτερη φόρμα από προηγούμενες χρονιές», τόνισε ο Ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην σταθερή συμπαράσταση που δείχνει ο Ν.Ο.Ι. στους αθλητές του, παρέχοντάς τους όλα όσα χρειάζονται για τις προπονήσεις τους. Κύριος στόχος του Απ. Λαμπρίδη για φέτος είναι, όπως είπε, ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ολλανδία.
Ιδιαίτερα πιεσμένο είναι το πρόγραμμα της Ελένης Διαμάντη, η οποία παράλληλα με την προπόνησή της στην Κωπηλασία ετοιμάζεται εντατικά και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με στόχο το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών!
Σε δηλώσεις της πριν αναχωρήσει για το Σχινιά, η Διαμάντη τόνισε ότι η προπόνησή της περιλαμβάνει λιγότερες ώρες, έχει όμως περισσότερη ένταση και ποιότητα και εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία της για την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα.Ωστόσο, αυτό που η ίδια θέλει φέτος είναι ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στο οποίο για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και νεάνιδες, καθώς και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όσον αφορά την Ολυμπιάδα του 2012, αυτή, λόγω ηλικίας θα την παρακολουθήσει ως θεατής, με το βλέμμα όμως στραμμένο στους επόμενους Ολυμπιακούς!
DIAMANTHΗ Ελ. Διαμάντη αναφέρθηκε και στην απουσία κινήτρων για να κάνει ένας νέος αθλητής σήμερα πρωταθλητισμό, τονίζοντας ότι «παρόλο που μας είχαν υποσχεθεί προνόμια, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Φαίνεται πως οι υποσχέσεις παραγόντων του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ήταν μόνο επειδή υπήρχαν... κάμερες μπροστά! Έτσι, ασχολούμαστε με την Κωπηλασία επειδή την αγαπάμε ως άθλημα».

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top