home photo

home photo
 

Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους που βρίσκεται στο φαγητό, το σώμα και το αίμα και τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός μας, οι οποίες συσσωρεύονται σαν λίπος.

Ακόμη ένας επιβαρυντικός παράγοντας για την αύξησή τους είναι η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αλλά και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Πώς να τα μειώσετε
- Μειώστε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

- Μειώστε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα τα σνακ που περιέχουν πολλή ζάχαρη.

- Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

- Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένου λίπους.

- Συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια κ.τ.λ.).

- Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ένα από τα παρακάτω: σολομό, τόνο, σαρδέλες, πέστροφα.

- Προσπαθήστε να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top