home photo

home photo
 

«Στόχος μου ήταν να τερματίσω χωρίς πόνο στον σπόνδυλο. Ο στόχος επετεύχθη, οι επιδόσεις θα ακολουθήσουν!» δηλώνει στο 24sports η Μήδεια (δεύτερη από αριστερά)
Μετά από 33 μήνες απουσίας η Μήδεια Χ’’Ξενοφώντος ξαναέπιασε… κουπί

33 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού δεν ήταν αρκετοί για να την κρατήσουν μακριά από το άθλημα που λατρεύει. Ο λόγος για την Μήδεια Χ’’Ξενοφώντος, κωπηλάτρια, η οποία επανήλθε στην αγωνιστική δράση συμμετέχοντας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό.

Στον αγώνα συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με του οποίου τα χρώματα αγωνίζεται από το 2011. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η, επίσης αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Άννα Ιωάννου η οποία μας κάνει περήφανους τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχίες της σε Παγκόσμια κι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και Μεσογειακούς αγώνες.

Όπως μας ανέφερε η Μήδεια, στον αγώνα αποφάσισε να συμμετάσχει μόλις δύο βδομάδες νωρίτερα, και με μόλις ενάμιση μήνα από την ημέρα που της επετράπη από τον θεράπων ιατρό της να ξαναρχίσει τις προπονήσεις στο κωπηλατοεργόμετρο. Καθόλου παράξενο δεν μας φάνηκε, αφού ο εν λόγω αγώνας αποτελεί έναν από τους αγώνες κριτήρια για την επιλογή της εθνικής μας ομάδας κωπηλασίας και η αθλήτρια δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία της να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε μεγάλες διοργανώσεις. Στον αγώνα ήταν παρών και ο ομοσπονδιακός προπονητής κος Σπύρος Ασπρογέρακας.

«Στόχος μου ήταν να τερματίσω χωρίς πόνο στον σπόνδυλο. Ο στόχος επετεύχθη, οι επιδόσεις θα ακολουθήσουν!». Λίγο πολύ αναμενόμενη η απάντηση της αθλήτριας στην ερώτηση μας πως ήταν η επιστροφή στη δράση, αφού η ίδια θετικότητα με την οποία μας μίλησε για τον αγώνα ήταν αυτή που την βοήθησε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της.
«Η προπόνηση συνεχίζεται. Επόμενος στόχος είναι ο αγώνας αξιολόγησης στο νερό στα μέσα του Μάρτη. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχω πρόσβαση σε σκάφος για προπόνηση στο νερό. Ακόμα κι έτσι όμως είμαι θετική και πιστεύω πως στον αγώνα όλα θα πάνε καλά. Μερικές φορές κλείνω τα μάτια κι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία μου προπόνηση σε βάρκα».
Στην ερώτηση μας αν θα ήθελε να προσθέσει κάτι, η αθλήτρια ευχαρίστησε το 24sports για τον χρόνο και  χώρο που της αφιέρωσε για άλλη μια φορά κι έκλεισε παρακαλώντας μας να γράψουμε το εξής: «Thank you D.»
Εμείς να της ευχηθούμε καλή (νέα) αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top