home photo

home photo
 

Με ένα ακόμη μετάλλιο(το τρίτο) ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στην λίμνη Καραπίρο της μακρινής Νέας Ζηλανδία.
Ο Γιάννης Χρήστου και ο Γιώργος Τζιάλλας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου επιβεβαιώνοντας αρχικά τον τεχνικό σύμβουλό της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε αλλά και όλους όσους τους συμπεριελάμβαναν στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου .
Το ελληνικό πλήρωμα μπροστά σε 10.000 θεατές ,ξεκίνησε πολύ δυνατά στον τελικό και διεκδικούσε την 2η θέση μέχρι περίπου τα μέσα του αγώνα . Στη συνέχεια όμως τα πληρώματα της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας ξέφυγαν ενώ ταυτόχρονο η ελληνική βάρκα εξασφάλιζε την 3η θέση παίρνοντας διαφορά από την 4η Ιταλία.
«Προσπαθήσαμε να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο με τη Βρετανία και την Ν Ζηλανδία και επιδιώξαμε  να τους επιτεθούμε στο πρώτο μέρος του αγώνα αλλά ήταν πολύ δυνατοί για μας . Στη συνέχεια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη Τρίτη θέση πολύ νωρίς .Είμαστε πολύ χαρούμενοι  για το  χάλκινο μετάλλιο γιατί σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι εκπλήξεις ήταν πάρα πολλές . Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στον μόλις 20 ημερών γίο μου και την σύζυγό μου» είπε ο Γιάννης Χρήστου που με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα δεί και για πρώτη φορά τον γιό του αφού η σύζυγός του γέννησε μια μέρα μετά την αναχώρηση της Εθνικής για τη Νέα Ζηλανδία.
Πρώτη στον τελικό που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ήταν η Ν. Ζηλανδία  με 6.30.16 δεύτερη η Μ. Βρετανία με 6.30.48 και Τρίτη η ελληνική βάρκα με 6.36.00 ενώ η Ιταλία ακολούθησε με 6.42.49 .     

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top