home photo

home photo
 

Το χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου κατέκτησαν οι Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας. Η επιτυχία αυτή είναι η 3η για την Ελλάδα στη διοργάνωση, μετά τη 2η θέση στην τετράκωπο άνευ στους άνδρες και την 3η στο διπλό σκιφ στις γυναίκες.

Οι Γιάννης Χρήστου (αριστερά στη ΦΩΤΟ) και Γιώργος Τζιάλλας

Οι Τζιάλλας και Χρήστου τερμάτισαν σε χρόνο 6.36.00, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία καθώς το πλήρωμα του σκάφους διέτρεξε την απόσταση σε 6.30.16, ενώ το ασημένιο κατέληξε στους Βρετανούς με χρόνο 6.30.48. Ο τερματισμός ήταν συγκλονιστικός, καθώς οι Νεοζηλανδοί που ήταν δεύτεροι, κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι ξεπερνώντας τους Βρετανούς στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής. Η νίκη των Νεοζηλανδών είναι η 13η διαδοχική σε βάρος των Βρετανών.

Το μετάλλιο των Τζιάλλα και Χρήστου είναι το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς χθες οι , οι Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, τερμάτισαν δεύτεροι στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατετάγησαν τρίτες στο διπλό σκιφ.

Χρήστου: «Δεν δυσκολευτήκαμε να τερματίσουμε τρίτοι»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ο Γιάννης Χρήστου δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της κούρσας να παραμείνουμε κοντά στους Νεοζηλανδούς και στους Βρετανούς. Κάναμε μια προσπάθεια να επιτεθούμε, όμως οι αντίπαλοί μας αποδείχτηκαν περισσότεροι δυνατοί από εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενοι για την 3η θέση, καθώς σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχουν σημειωθεί αρκετές εκπλήξεις. Πάντως δεν  δυσκολευτήκαμε να εξασφαλίσουμε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο αφιερώνω στο νεογέννητο γιό μου Νίκο και στη σύζυγό μου Τόμι».

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top