home photo

home photo
 

Χρονιά ορόσημο χαρακτηρίζουν την φετινή οι δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2010 , οΣτέργιος Παπαχρήστος και οΓιάννης Τσίλης που μαζί με τα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Νοέμβριο.


Οι δυο πρωταθλητές του ΟΕΑ ΝΑΒ και του ΝΟΙ αντίστοιχα μίλησαν στο επίσημο site της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για την περσινή χρονιά αλλά και για τους μελλοντικούς τους στόχους

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Στέργιος Παπαχρήστος:
“Οι στόχοι μου πέρυσι επιτεύχθηκαν κατά πολύ , δουλέψαμε σκληρά με τα παιδιά στην τετράκωπο και τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στο πολυπόθητο μετάλλιο.
Πλέον θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι πολύ δύσκολα, είμαστε λίγα άτομα δουλεύουμε όμως σκληρά για να τα καταφέρουμε. Ακόμη βέβαια δεν γνωρίζουμε πως θα στελεχωθούν τα πληρώματα , αλλά οι αθλητές που θα τα στελεχώσουν θα αναδειχθούν από τις αξιολογήσεις που θα γίνουν.
Η φετινή χρονιά έχει πολλές δυσκολίες . Μπορείς από το Νο1 να βρεθείς στο Νο10 ξαφνικά . Και για τις προκρίσεις όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί ένα πλήρωμα να πάρει μετάλλιο σε μια διοργάνωση και στο τέλος να μην πάρει πρόκριση. Ψυχολογικά ωστόσο νιώθω έτοιμος. Ασφαλώς όλοι , όσοι πήραμε μέρος στο παγκόσμιο είμαστε κάπως κουρασμένοι αλλά με καλή διάθεση , σωστή δουλειά και προσπάθεια , θα το ξεπεράσουμε και θα εμφανιστούμε έτοιμοι στους κρίσιμους αγώνες”.

Γιάννης Τσίλης:
“Ο βασικός στόχος για το 2011 είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η περσινή χρονιά για μένα ήταν πολύ επιτυχημένη .Αν και δεν είχαμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε σαν πλήρωμα αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμασταν , βλέπαμε ότι πηγαίναμε καλύτερα και τελικά καταφέραμε να κατακτήσουμε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Ένα μετάλλιο που μας έδωσε τεράστια ώθηση για τη φετινή χρονιά . Ξεκινήσαμε με μεγάλη διάθεση για δουλειά και ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά και είμαστε υγιείς να πετύχουμε και φέτος κάτι καλό.
Θεωρώ ότι ο βασικός αντίπαλος είναι ο εαυτός μας . Αν τα βρούμε με τον εαυτό μας όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε όλα είναι θέμα ψυχολογίας αφού αν είσαι μέσα σου καλά μπορείς να βγάζεις την προπόνηση όπως θέλεις και σωστά”.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top