home photo

home photo
 

Έχοντας πολύχρονη εμπειρία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας , ο πρώην πρωταθλητής και νυν ομοσπονδιακός προπονητήςΑποστόλης Παλαιοπάνος , κατά την παρουσία του στο πρώτο προπονητικό κοινόβιο της χρονιάς στο Μαραθώνα μίλησε για τους στόχους της Εθνικής ομάδας για το 2011

"Η νέα χρονιά έχει δυο ιδιαιτερότητες. Η πρώτη έχει να κάνει με τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες και η δεύτερη με το πάντρεμα των νέων αθλητών με αυτό το σύστημα που λέμε να ενταχθούν στην Εθνική ομάδα.

Οι επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς έδωσαν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο σε αρκετά νέα παιδιά να προσπαθήσουν και να κερδίσουν μια θέση στην Εθνική ομάδα. Στα μέχρι στιγμής κοινόβια που έχουμε πραγματοποιήσει έχουν ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο και ευελπιστούμε ότι θα έχουν και ανάλογη συνέχεια.

Τελειώνοντας την περσινή χρονιά ο στόχος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν να φτάσουμε τα τέσσερα πληρώματα. Το πρώτο διάστημα του 2011 αντιμετωπίσαμε ορισμένα προβλήματα με ιατρικά ζητήματα που θεωρώ ότι θα τα ξεπεράσουμε. Ο στόχος πάντως παραμένει στα τέσσερα πληρώματα. Ένας στόχος τον οποίο θεωρώ εφικτό κατά το 95 %.

Ωστόσο πρέπει να δουλέψουμε πολύ με τα παιδιά και κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Μετά την αλλαγή του νόμου και την διακοπή κάποιων κινήτρων είτε επαγγελματικά είτε οικονομικά τοι αθλητές οριοθετούν κάποιες άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους που είναι οι οικογένειές τους , η επαγγελματική τους αποκατάσταση κ.ά εξέλιξη που τους αποκόπτει από τους στόχους και τους αποσυντονίζει από τις αγωνιστικές τους προσπάθειες.

Αγωνιστικά πάντως εμείς στρέφουμε πλέον το βλέμμα στις διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα κλπ), εκεί όπου αν τα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένουμε δε θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε τις προκρίσεις".

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top