home photo

home photo
 

Τα βραβεία της F.I.S.A θα απονεμηθούν απόψε στον προπονητή της Νέας Ζηλανδίας Dick Tonks, στον Τσέχο κωπηλάτη Ondrej Synek, στο δίδυμο της Μεγάλης Βρετανίας Anna Watkins και Katherine Grainger διπλό σκιφ Γυναικών, καθώς και στον κυρίαρχο ΑΜΕΑ κωπηλάτη Τομ Aggar της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Hart Perry των Ηνωμένων Πολιτειών θα τιμηθεί με το βραβείο Διακεκριμένων Υπηρεσιών για τις υπηρεσίες του στην κωπηλασία.
Ο πρόεδρος της FISA, κ. Denis Oswald σχολίασε ότι τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν υψηλότατου επιπέδου σε όλες τις κατηγορίες βραβείων. "Ξεκινήσαμε με περισσότερα από 50 ονόματα υποψηφίων με κορυφαία διαπιστευτήρια».

2010 World Rowing Coach of the Year: Dick Tonks, New Zealand.
Η συνεχιζόμενη επιτυχία του Dick Tonks είναι εμφανής, καθώς  είναι τακτικός υποψήφιος για αυτό το βραβείο, το οποίο είχε ήδη κερδίσει το 2005. Ως απόδειξη για την επιτυχία του ως προπονητής για τη Κωπηλασία της Νέας Ζηλανδίας είναι το γεγονός ότι οι ΝέοΖηλανδοί κωπηλάτες αναγνωρίζουν τη συμβολή του σε ότι έχουν κάνει. Αυτός είναι ο προπονητής πίσω από όλα τα κορυφαία ονόματα κωπηλατών της χώρας για τις δύο τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των Brenda Lawson και Philippa Baker, Rob Waddell, Nicky Coles και Ιουλιέτα Haigh, Mahe Drysdale, Caroline και Georgina Evers-Σουίντελ, Έρικ Μάρεϊ και Χάμις Μποντ.
Το 2010, ένα μεγάλο μέρος εκ των 10 μεταλλίων που κατακτήθηκαν από τη Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, κατακτήθηκε  από δικά του πληρώματα, όπως το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο και διπλό σκιφ ανδρών.
Ο 
Tonks θεωρείται συχνά ως ένας άνθρωπος που λέει λίγα λόγια, αλλά όταν μιλάει τον ακούν όλοι. Έχει μια ικανότητα  να “διαβάζει” τους αθλητές του και απολαμβάνει τεράστιο σεβασμό τόσο από τους προπονητές όσο και από τους αθλητές.

2010 World Rowing Male Crew of the YearOndrej SynekCzech Republicmens single scull
Ο Ondrej Synek μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο ταχύτερος κωπηλάτης στον κόσμο. Ο Synek ολοκλήρωσε αήττητος τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας και  τον πρώτο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο σκιφ. Στον τελικό στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας, ο Synek κέρδισε τον  Mahe Drysdale της Νέας Ζηλανδίας, μπροστά στο κοινό του, καθώς και τον Ολυμπιονίκη του 2008, Olaf Tufte.
Ο Synek στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε μια εποχή που το σκιφ ανδρών είναι στα καλύτερα του. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι συνεχώς υπό απειλή και το γεγονός ότι κέρδισε αυτόν τον τελικό θεωρείται τεράστιο κατόρθωμα.


2010 World Rowing Female Crew of the YearAnna WatkinsKatherine GraingerGreat Britain,womens double sculls
Η 
Anna Watkins και η Katherine Grainger ήταν ήδη επιτυχημένες στην ελίτ των αθλητριών, αλλά όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διπλό σκιφ των γυναικών το 2010, αποδείχθηκε ότι ήταν ο τέλειος συνδυασμός. Η Watkins και η Grainger κέρδισαν κάθε σημαντικό αγώνα το 2010 με αποκορύφωμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας αγωνίστηκαν και στο τετραπλό σκιφ των γυναικών παίρνοντας μετάλλιο σε κάθε αγώνα που έτρεξαν.

2010 World Rowing Adaptive Crew of the Year: Tom Aggar, Great Britain, AM1x
Ο Tom Aggar έχει τεθεί ως πρότυπο στην προσαρμοστική κωπηλασία. Παρέμεινε αήττητος σε όλη τη σεζόν. Ο Aggar εξακολουθεί να βελτιώνεται και έχει βελτιώσει τον καλύτερο χρόνο παγκοσμίως πάνω από μία φορά.
Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που ο Aggar κερδίζει αυτό το βραβείο.


2010 World Rowing Distinguished Service to International Rowing: Hart PerryUnited States
Ο κατάλογος των συνεισφορών του Hart Perry στην κωπηλασία, είναι μακρύς. Διεθνώς ο Perry υπηρέτησε ως διαιτητής FISA για σχεδόν τρεις δεκαετίες (1971 - 1999) και ήταν για πολλά χρόνια μέλος της επιτροπής νεότητας της FISA. Ο Perry είναι επίσης αρκετά χρόνια διαχειριστής της Henley Royal Regatta.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Perry είναι προπονητής κωπηλασίας νεολαίας στο θρυλικό σχολείο του Kent. Αυτός είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος κωπηλασίας και πρώην πρόεδρος της USRowing. Είναι μέλος της 
New York based Power Ten group που πραγματοποιεί σημαντικούς εράνους για την ελίτ  της κωπηλασίας.
Ο Perry έχει πάνω από 50 χρόνια συνεισφοράς στο άθλημα της κωπηλασίας. 
Οι νικητές  θα ανακοινωθούν απόψε, στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κωπηλασίας στο Henley, της Μεγάλης Βρετανίας, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Προπονητικού Συνέδριου Κωπηλασίας 2011.



Από www.worldrowing.com  Μετάφραση Greek Rowers

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top