home photo

home photo
 

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε στη Βουλή ότι ήταν "ειλημμένη η απόφαση της ΔΕΜΑ να πάρουν τους (Μεσογειακούς) Αγώνες" από τη Λάρισα και τον Βόλο.


photo
Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Παύλος Γερουλάνος. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων σε Βόλο και Λάρισα το 2013.


Ο κ.Γερουλάνος χαρακτήρισε "πάρτι εκατομμυρίων" τη διοργάνωση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επιτέθηκε και στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, χαρακτηρίζοντας "ειλημμένη" την απόφαση της να αφαιρέσει τη διοργάνωση από τη χώρα μας.

"Όταν έφθασαν στα χέρια μας, από την προηγούμενη κυβέρνηση οι Μεσογειακοί Αγώνες ήταν ένα "πάρτι" εκατομμύριων, χωρίς όραμα και χωρίς καμία στόχευση. Εκατομμύρια για υποδομές, πολλές από τις οποίες ήταν συζητήσιμης αξίας, εκατομμύρια σε πρόχειρες κατασκευές, τις οποίες θα έλυναν μετά τους αγώνες και για την υπόθεση προβολή της Θεσσαλίας ούτε ένα ευρώ", υποστήριξε ο κ.Γερουλάνος.

Ο υπουργός πρόσθεσε "τίποτα για τις Σποράδες, το Πήλιο, την Καλαμπάκα, τη Λίμνη Πλαστήρα! Τίποτα για την προώθηση του Βόλου και της Λάρισας. Ούτε ένα ευρώ! Ούτε ένα ευρώ για τη μεσογειακή και τη θεσσαλική διατροφή και για όλα όσα κάνουν τα προϊόντα της ελληνικής γης ιδιαίτερα! Ούτε ένα ευρώ που θα έχτιζε κάτι διαχρονικό για την περιοχή! Είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια για τους Μεσογειακούς Αγώνες πήρε άλλη κατεύθυνση και η κατεύθυνση αυτή ήταν κακή για την Ελλάδα, κακή για τη Θεσσαλία και πάρα πολύ κακή για τον Έλληνα φορολογούμενο. Και όλα αυτά μέσα σε μια κατάσταση γενικευμένης κρίσεως".

Ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης που συνέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση επισήμανε: "Ο πρώτος προϋπολογισμός τον οποίον συνέταξε η Νέα Δημοκρατία ήταν 358 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή έξι φορές τον προϋπολογισμό των Αγώνων της Πεσκάρα. Παρ' όλα αυτά, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή στη ΔΕΜΑ ότι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε συνεχώς καινούργιους προϋπολογισμούς μέχρι το κόστος να εξορθολογισθεί, χωρίς να θυσιάσουμε τίποτα από την ποιότητα των Αγώνων. Και καταλήξαμε στο ποσό των 126 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα και αυτό το ποσό είναι 40% πάνω από την Πεσκάρα. Ένας Πρόεδρος της Κυβέρνησης, ένας Αντιπρόεδρος, πέντε Υπουργοί εγγυήθηκαν ότι οι Αγώνες θα γίνουν και ότι θα γίνουν καλά".

Από το στόχαστρο του δεν ξέφυγε ούτε και η ΔΕΜΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά "ήταν ειλημμένη η απόφαση να πάρουν τους αγώνες από την Ελλάδα. Γι αυτό και τελικά ενεργοποίησαν έναν από τους όρους της ληστρικής Σύμβασης την οποία είχε υπογράψει η Ελλάδα στην Πεσκάρα. Και σας θυμίζω κάτι το οποίο επαναλάβατε όλοι σας, ή οι περισσότεροι από εσάς, ότι στη Σύμβαση η οποία υπεγράφη, η Ελλάδα είχε μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα. Και για όσους αναρωτιούνται: και να θέλαμε, που δεν θέλαμε, να δώσουμε πίσω τους αγώνες, αυτό δεν γινόταν βάσει του άρθρου 42 και 43 της Σύμβασης που υπογράψαμε. Εκεί απαγορεύει οποιαδήποτε κίνηση πρωτοβουλίας της Ελλάδας, αλλά δίνει όλα τα δικαιώματα στη ΔΕΜΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζαμε. Σας λέω: και να θέλαμε, που δεν θέλαμε, τους αγώνες δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε πίσω κάτω από καμία συνθήκη".

Από www.sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top