home photo

home photo
 

Σε όλα σχεδόν τα γυμναστήρια των κωπηλατικών ομίλων, το εργόμετρο Gamut είναι, είτε ένας μύθος, είτε μια ανάμνηση. Είναι μια μηχανή που μοιάζει ακόμη περισσότερο από τα άλλα εργόμετρα σαν ένα μέσο για βασανιστήρια, αλλά και που δημιούργησε αφοσιωμένους οπαδούς, για τη φυσιολογία και την τεχνική αξία του.
Και τώρα, με κάποιες τροποποιήσεις, το μηχάνημα επιστρέφει. Μιλήσαμε με το Robert Immergluck, δημιουργό του Gamut , για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την επιστροφή του μηχανήματος.
Πότε αποφασίσατε να φέρετε πίσω το Gamut;
Ο λόγος για την επιστροφή του Gamut2 έχει τις ρίζες του στην πρόκληση του σχεδιασμού ενός εργομέτρου κωπηλασίας. Τα εργόμετρα κωπηλασίας πρέπει να κάνουν δύο πράγματα. Πρέπει να μετρούν την ισχύ εξόδου του κωπηλάτη και θα πρέπει να δίνει την αίσθηση της κωπηλασίας. Το πρόβλημα της μέτρησης ενέργειας έχει λυθεί πολλές φορές. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν ήταν σε θέση να αναπαράγει την αίσθηση της κωπηλασίας και όλα τα εργόμετρα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού Gamut, είναι συμβιβασμοί. Μαζί με το πρόβλημα της αίσθησης, η μεγαλύτερη πρόκληση στη σχεδίαση είναι το ‘άρπαγμα’. Εργόμετρα τύπου «Center pull-fan» είχαν πάντα αργό άρπαγμα.
Αργά το καλοκαίρι του 2009, είχα μια πολύ διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος της βελτίωσης της αίσθησης, ιδίως των αρπαγμάτων.
Γιατί τώρα;
Η βασική ιδέα που είχα το περασμένο καλοκαίρι ήταν να εξεταστεί η γεωμετρία της ισχύος όταν ένα κουπί κινείται μέσα στο νερό και να προσπαθήσω να αντιγράψω αυτή τη γεωμετρία. Μόλις η ιδέα μπήκε στο μυαλό μου, συνειδητοποίησα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψει και εγώ έπρεπε να το δοκιμάσω. Η δεύτερη αιτία είναι η μεγάλη ηλικία του στόλου Gamut. Το αρχικό Gamut εισήχθη το 1971 και ο μέσος όρος ηλικίας των μηχανημάτων που είναι ακόμα ενεργά είναι 30 έτη. Αυτή είναι μια κανονική ηλικία συνταξιοδότησης του αθλητικού εξοπλισμού κατάρτισης.
Η επιβίωσή του τόσα χρόνια, δείχνει ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη, ακάλυπτη ανάγκη για μια κωπηλατική μηχανή προπόνησης σε επίπεδο κολεγίων.
Η τρίτη αιτία για την επιστροφή τώρα είναι η καταπληκτική πρόοδος στο χώρο της ηλεκτρονικής. Ειδικότερα, το Concept2 έχει μια αξιόλογη τεχνολογία σε μια εξαιρετική τιμή. Η νέα οθόνη που παρακολουθεί τις επιδόσεις, κάνει το αρχικό Gamut να μοιάζει με Νεάντερταλ.
Αποφάσισα όμως να το σχεδιάσω γύρω από το παλιό, αντί να ξεκινήσω από το μηδέν.
Ποια είναι η λιανική τιμή της μηχανής και ποιος είναι ο στόχος σας στην αγορά;
Εδώ έχουμε το μειονέκτημα. Ο μικρός αριθμός μηχανών που κατασκευάζονται απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο αγοράς. Οι κατασκευαστές εργομέτρων pull-fan, έχουν τεράστια διεθνή αγορά σε σπίτια και γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τον καταμερισμό του κόστους. Το Gamut2 αποσκοπεί, όπως και το πρωτότυπο, στο κολλέγιο, στο πανεπιστήμιο και στη διακολλεγιακή αθλητική αγορά. Όπως και με το αρχικό Gamut, το Gamut2 κατασκευάζεται κατά παραγγελία. Η τιμή του Gamut2 είναι 3.500 δολάρια για κάθε πλευρά ή 7.000 δολάρια για ένα ζευγάρι δεξιά και αριστερά. Χρειάζονται 45 ημέρες για να κατασκευαστεί, όπως και το παλιό.

Μετάφραση Greek Rowers από http://rowingnews.com/

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top