home photo

home photo
 


Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε τους 27 παλιούς αθλητές θρύλους της χώρας, κατά τη διάρκεια τελετής στην Tate Modern του Λονδίνου, που θα ενεργούν ως Πρέσβεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Αποστολή τους θα είναι να βοηθούν τους Βρετανούς αθλητές και αθλήτριες πριν και κατά την διάρκεια των Αγώνων.

Μεταξύ τους βρίσκονται «αστέρια» από διάφορα αθλήματα, που έχουν να παραθέσουν εκτός από την εμπειρία τους σε μεγά
λες διοργανώσεις και 51 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 27 χρυσά. Οι Πρέσβεις θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με διάφορους τρόπους, με ομιλίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα τους θέτουν οι αθλητές, συμμετέχοντας σε προγράμματα υποστήριξης των φίλων και οικογενειών τους, συμβάλλοντας στους δοκιμαστικούς αγώνες της διοργάνωσης (τεστ event), με επισκέψεις στα προπονητικά κέντρα των αποστολών κ.α.

Δύο κωπηλάτες, ο Sir Steve Redgrave και ο James Cracknell, πέντε και δύο φορές Ολυμπιονίκες αντίστοιχα, είναι μεταξύ των 27 θρύλων του βρετανικού αθλητισμού.
Ο Redgrave, δήλωσε: "Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν σε θέση να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι μου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που θα είμαι πρέσβης της GB Team το 2012 και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να στηρίξω την ομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την τεράστια εμπειρία μου από την συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς και να βοηθήσω στην προετοιμασία των μελών της ομάδας. Αλλά και να αξιοποιήσουν στο έπακρο μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή τους, να γίνουν Ολυμπιονίκες, μπροστά στους συμπατριώτες μας. Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να τους βοηθήσω να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, όπως έκανα με τα δικά μου ".

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους παλιούς Βρετανούς πρωταθλητές που ονομάστηκαν Πρέσβεις και οι οποίοι είναι οι: Adrian Moorhouse, Amir Khan, Amy Williams, Christopher Dean, Colin Jackson, Darren Campbell, David Hemery, Denise Lewis, Duncan Goodhew, James DeGale, Jayne Torvill, Jonathan Edwards, Kelly Holmes, Kriss Akabusi, Lynn Davies, Mary Peters, Rhona Martin, Roger Black, Robin Cousins, Sally Gunnell, Sharron Davies, Shirley Robertson, Steve Backley, Tessa Sanderson, Tim Henman.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top