home photo

home photo
 

Η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε 11 μετάλλια, πέντε από αυτά χρυσά, στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Μόναχο, παρά το ότι, τρεις κορυφαίες βάρκες (LM2x, LM4-, W4x) του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2010, ηττήθηκαν.

"Είχαμε ένα πραγματικά καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Είδαμε αυτό που περιμέναμε και αυτό σημαίνει ότι ερχόμαστε και πάλι στο στάνταρ μας παγκοσμίως.

Έχουμε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, άλλα είναι φανταστικό που είχαμε τόσες πολλές κατακτήσεις μεταλλίων’’, δήλωσε ο διευθυντής Απόδοσης της Βρετανικής Ομάδας Κωπηλασίας, David Tanner. 


Τα δύο διπλά ελ.βαρών γυναικών με τις Hester Goodsell και Sophie Hosking και τις Andrea Dennis and Kathryn Twyman, πέτυχαν ένα ιστορικό «ένα – δύο» στον τελικό τους.
‘‘Είναι σπουδαίο να γράφεις ιστορία και να βλέπεις δύο Βρετανικά πληρώματα στο βάθρο των νικητών’’, είπε η Goodsell, ενώ η Hosking δήλωσε, ‘‘Δείχνει το βάθος που έχει αυτή η ομάδα’’.
An historic one-two for the lightweight women's double scull
Η Katherine Grainger κέρδισε το χρυσό στο διπλό γυναικών, με την Mel Wilson η οποία αντικατέστησε την τραυματισμένη Anna Watkins και η τετράκωπος «σκότωσε τους δαίμονες» νικώντας αυτούς που την είχαν νικήσει το περσινό Φθινόπωρο.
Η Helen Glover με την Heather Stanning (W2-), μετά το ασημένιο στο παγκόσμιο πέρυσι, πήραν εδώ το χρυσό. Και η δίκωπος των ανδρών, με τους Andrew Triggs Hodge και Pete Reed, κέρδισαν χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για πρώτη φορά μετά το 2009.  


Τα Βρετανικά ασημένια ήρθαν από τις οκτακώπους ανδρών - γυναικών και το διπλό σκιφ ανδρών.
Το ελαφρύ τετραπλό ανδρών και το τετραπλό γυναικών πήραν το χάλκινο. Και τα δύο ήταν πρώτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010.

Οι Zac Purchase και Mark Hunter, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές, ήταν τέταρτοι και επιστρέφουν προβληματισμένοι.

Το τετραπλό ανδρών ήταν πέμπτο και ο Alan Campbell πέμπτος στο σκιφ.

Τα μετάλλια αυτά, ήρθαν να προστεθούν στα δύο χρυσά και δύο χάλκινα στην Παραολυμπιακή κατηγορία και στα δύο ασημένια της μη Ολυμπιακής κατηγορίας ελαφρών βαρών, της προηγούμενης ημέρας.


Μετάφραση greekrowers.blogspot.com από www.britishrowing.org

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top