home photo

home photo
 

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα πιο βλαβερό είδος χοληστερόλης σε ορισμένους ασθενείς και η ανακάλυψη μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της καρδιοπάθειας.

Η πιο βλαβερή χοληστερόλη είναι περισσότερο κολλώδης σε σχέση με τη χοληστερόλη LDL, την «κακή χοληστερόλη», γεγονός που σημαίνει ότι είναι περισσότερο πιθανό να επικολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών. Είναι περισσότερο επικίνδυνη, επειδή όταν η LDL επικολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών δημιουργεί λιπώδεις πλάκες που προκαλούν στεφανιαία νόσο. Καθώς αναπτύσσονται οι λιπώδεις πλάκες στενεύουν τις αρτηρίες και μειώνουν τη ροή αίματος, ενώ μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Οι άνθρωποι μεγαλύτερη ηλικίας ή όσοι έπασχαν από διαβήτη 2 ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν την περισσότερο βλαβερή κακή χοληστερόλη.

Η έρευνα μπορεί πιθανόν να δώσει στοιχεία στους επιστήμονες σχετικά με το πώς η μεταφορμίνη πολεμά την καρδιοπάθεια. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμα καλύτερες θεραπείες.

Η Dr. Naila Rabbani, του Warwick Medical School, δήλωσε ότι η επόμενη πρόκληση είναι να συνδυάσουν οι επιστήμονες το περισσότερο επιβλαβές είδος χοληστερόλης με αγωγές που θα βοηθήσουν να εξουδετερωθούν οι βλαβερές της επιδράσεις στις αρτηρίες των ασθενών.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Diabetes.’

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top