home photo

home photo
 


Το πρώτο μετάλλια της χρονιάς και μάλιστα χρυσό είναι γεγονός για την ελληνική κωπηλασία . Το κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου στον τελικό του σκίφ ελαφρών βαρών σήμερα Σάββατο κατά τη 2η μέρα του πρώτου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Μόναχο. 
Η πρωταθλήτρια της Ηγουμενίτσας προκρίθηκε εύκολα στον τελικό και μέσα στην ίδια μέρα κατάφερε να κερδίσει και τη δεύτερη και πιο σημαντική κούρσα αφήνοντας πίσω όλες τις αντιπάλους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αλεξάνδρα Τσιάβου τερμάτισε σε 7.43.97 ενώ η δεύτερη Βρετανίδα  Κόπελαντ σημείωσε χρόνο 7.48.37.
Αύριο Κυριακή τρία ακόμη ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στο βάθρο της διοργάνωσης.
Πιο αναλυτικά με τον καλύτερο χρόνο (5.55.46) προκρίθηκε και η τετράκωπος άνευ των ανδρών στον τελικό της Κυριακής. Την ελληνική βάρκα αποτελούν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου.
Μετάλλια θα διεκδικήσουν και τα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολος και Νίκος που προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερματίζοντας 2οι στον ημιτελικό με επίδοση 6.36.52. Το καρέ των προκρίσεων στα τελικά του 1ου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου συμπληρώνουν τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ βαρών οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου καιΤριανταφυλλιά Καλαμποκά οι οποίες τερμάτισαν 3ες στα ημιτελικά με χρόνο 5.21.19.

Από εκεί και πέρα τις προσπάθειές τους ολοκλήρωσαν τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα . Πιο συγκεκριμένα η Κατερίνα Νικολαίδου ήταν 1η στο Γ´τελικό του σκιφ γυναικών και 13η στη γενική με 7.53.26, οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας ήταν 3οι στον Γ´ τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών και 15οι στη γενική με 6.40.05, οι Τζανίνης-Άγγελόπουλος ήταν 1οι στον Δ´τελικό του διπλού σκιφ και 19οι στη γενική με 6.33.10 και οι Γιάνναρος-Μαγδανής ήταν 2οι στον Δ´τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών και 20οι στη γενική με 6.36.10.
Οι τελικοί της Κυριακής ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.


kopilasia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top