Εδώ και 20 χρόνια, οι οδηγίες για υγιεινή διατροφή στηρίζονταν στη διατροφική πυραμίδα. Σήμερα, οι αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ «σερβίρουν» εκ νέου τις διατροφικές οδηγίες σε… πιάτο.
Η αλλαγή έγινε καθώς η προϋπάρχουσα οδηγία με τη διατροφική πυραμίδα ήταν «δυσνόητη και προκαλούσε σύγχυση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σχεδιασμός του διατροφικού πιάτου ενσωματώνει επτά διατροφικά μηνύματα:
1 Απόλαυσε το φαγητό σου, αλλά κατανάλωσε μικρότερη ποσότητα
2 Απέφυγε υπερμεγέθεις μερίδες
3 Το μισό γεύμα θα πρέπει να είναι τα λαχανικά και τα φρούτα
4 Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά ή χυμούς με ζάχαρη με νερό
5 Τα μισά σιτηρά από αυτά που καταναλώνεται να είναι ολικής αλέσεως
6 Πίνετε γάλα χωρίς λιπαρά ή 1%
7 Διαβάστε τις οδηγίες στα τρόφιμα (κατεψυγμένα, φρέσκα) και βρείτε το νάτριο (αλάτι) που περιέχουν. Επιλέξτε αυτά με το λιγότερο.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των ΗΠΑ επένδυσε 2 εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσει και προωθήσει το πιάτο της διατροφής και τώρα ελπίζει ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην εκπαίδευση και κατανόηση της διατροφής.
Σκοπός του είναι η μείωση της παχυσαρκίας και των παραγόντων που προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πηγή: Τα Νέα
Η αλλαγή έγινε καθώς η προϋπάρχουσα οδηγία με τη διατροφική πυραμίδα ήταν «δυσνόητη και προκαλούσε σύγχυση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σχεδιασμός του διατροφικού πιάτου ενσωματώνει επτά διατροφικά μηνύματα:
1 Απόλαυσε το φαγητό σου, αλλά κατανάλωσε μικρότερη ποσότητα
2 Απέφυγε υπερμεγέθεις μερίδες
3 Το μισό γεύμα θα πρέπει να είναι τα λαχανικά και τα φρούτα
4 Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά ή χυμούς με ζάχαρη με νερό
5 Τα μισά σιτηρά από αυτά που καταναλώνεται να είναι ολικής αλέσεως
6 Πίνετε γάλα χωρίς λιπαρά ή 1%
7 Διαβάστε τις οδηγίες στα τρόφιμα (κατεψυγμένα, φρέσκα) και βρείτε το νάτριο (αλάτι) που περιέχουν. Επιλέξτε αυτά με το λιγότερο.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των ΗΠΑ επένδυσε 2 εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσει και προωθήσει το πιάτο της διατροφής και τώρα ελπίζει ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην εκπαίδευση και κατανόηση της διατροφής.
Σκοπός του είναι η μείωση της παχυσαρκίας και των παραγόντων που προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πηγή: Τα Νέα
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.