home photo

home photo
 

Άνθρωποι με γενετική προδιάθεση για καρδιοπάθεια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καταναλώνοντας άφθονα φρούτα και ωμά λαχανικά, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα αναφέρει ότι 5 ή περισσότερες μερίδες καθημερινά μπορεί να είναι αρκετές για να εξισορροπήσουν τις λανθασμένες εκδοχές γονιδίου στο χρωμόσωμα 9, αν και θεωρείται ότι το φέρει το ένα πέμπτο των ανθρώπων ευρωπαϊκής καταγωγής.

Η υγιεινή διατροφή φάνηκε να μειώνει τη συγκεκριμένη επίδραση. Οι Αμερικανοί ερευνητές εστίασαν σε περισσότερους από 27.000 ανθρώπους. Έλαβαν μέρος άνθρωποι από διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και από την Κίνα.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι με εκδοχές υψηλού κινδύνου του γονιδίου 9p21, που ακολουθούσαν διατροφή με άφθονα ωμά λαχανικά, φρούτα και μούρα είχαν παρόμοιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής με όσους είχαν χαμηλού κινδύνου ποικιλομορφία του ίδιου γονιδίου.

Η ερευνήτρια Sonia Anand, από το McMaster University, δήλωσε ότι τα ευρήματα ενισχύουν τη σύσταση για τη δημόσια υγεία για κατανάλωση περισσότερων των 5 μερίδων φρούτων ή λαχανικών.Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί πώς η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να έχει αυτή την επίδραση στα γονίδια.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top