home photo

home photo
 

Ρεπόρτερ της Lifo με προβλήματα στη μέση βρήκε συμβουλές για το θέμα στο Internet. «Περιέργως το καλύτερο πράγμα που διάβασα είχε γραφτεί απ' τον πορνοστάρ Anthony Romero» εξήγησε.

"Ο άνθρωπος λογικά κάνει σεξ όλη την ώρα (είναι η δουλειά του στο κάτω-κάτω) και μοιάζει να ξέρει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έδωσε 10 συμβουλές σ' ένα χρήσιμο ποστ:

Όπως εκατομμύρια Αμερικανοί έχω τρομερά προβλήματα μέσης. Νομίζω ότι ξεκίνησαν όταν ήμουν στο λύκειο. Έπαιρνα μέρος σε τρία αθλήματα, ξόδευα άπειρες ώρες στο γυμναστήριο και μου άρεσε το τρέξιμο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στο κολύμπι. Χρειάστηκε να πάρω και παυσίπονα.

Τέλος πάντων, στα χρόνια που πέρασαν έμαθα μερικά πράγματα - κι ένα απ' αυτά είναι πως μπορείς να διορθώσεις τα προβλήματα σου! Απλώς χρειάζεται λίγη δουλειά.


1. Εκτός εάν κάποιος γιατρός σάς έγραψε συγκεκριμένη συνταγή, μείνετε μακριά απ' τα παυσίπονα. Αν σας έγραψε, ακολουθήστε τις συμβουλές του για τη δοσολογία και έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες ακόμα και στα αναλγητικά.

2. Τεντωθείτε. Αν κάνω προσεκτικό stretching της σπονδυλικής στήλης ο πόνος ελαττώνεται δραματικά.

3. Σηκωθείτε. Αν ξοδεύετε όλη τη μέρα χυμένοι στον καναπέ ή καθισμένοι σε καρέκλα, βάζετε υπερβολική πίεση στη σπονδυλική σας στήλη - με τα γνωστά αποτελέσματα.

4. Μην κάνετε ασκήσεις στο πάτωμα (κοιλιακούς κλπ).

5. Αρχίστε να κάνετε ασκήσεις για τη μέση. Ψάξτε στο google με τη φράση “lower back exercises.” Υπάρχουν δεκάδες. Κάντε τις αργά και προσεκτικά.

6. Κάντε κοιλιακούς. Οι μυς της μέσης και οι κοιλιακοί συνεργάζονται για να έχουμε καλή στάση. Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας, απλώς ΜΗΝ το κάνετε στο πάτωμα, μιας και στο πάτωμα η σπονδυλική σας στήλη ισιώνει τελείως (ή πάει και προς τα πίσω), πράγμα κακό. Αντιθέτως:

7. Όταν γυμνάζεστε κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ελαφρώς κυρτή. Είναι λίγο γυρτή απ' το φυσικό της και πρέπει να το θυμόμαστε όταν ασκούμαστε για να μην μας πονάει τρομερά αργότερα.

8. Το μασάζ βοηθάει. Ο πάγος δε βοηθάει, ούτε η θερμότητα. Ο πάγος ή η θερμότητα μόνο προσωρινά σε κάνουν να ξεχάσεις τον πόνο, αντιθέτως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το τακτικό μασάζ *μπορεί* να βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

9. Να κοιμάστε πλάγια. Όχι μπρούμυτα, ούτε ανάσκελα. Όσο καλό κι αν είναι το στρώμα σας η σπονδυλική σας στήλη ισιώνει αφύσικα και υποφέρει από εργονομικής απόψεως.

Και τέλος,

10. Αν χρειάζεται, επισκεφθείτε ένα γιατρό. Εγώ δεν είμαι γιατρός. Ακούστε τις συμβουλές μου με επιφύλαξη και μιλήστε με κάποιον που έχει πτυχίο".

Πηγή: Life

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top