home photo

home photo
 


Τρίτωσε το καλό για τα ελληνικά πληρώματα στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Eton . Η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννης Τσίλη πήρε την 3η θέση στο προκριματικό και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά την ερχόμενη Πέμπτη 2 Αυγούστου. 
Οι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2011 είχαν τον έλεγχο της κούρσας από το ξεκίνημα και παρακολουθούσαν απο κοντά το αμερικανικό πλήρωμα που προπορευόταν. 
Με δεδομένο ότι οι τρεις πρώτες βάρκες περνούσαν στα ημιτελικά έκαναν κούρσα τακτικής κι αφού δεν κινδύνευαν απο την 4η Ιταλία με συντήρηση δυνάμεων τερμάτισαν στην 3η θέση πίσω απο τους Αμερικανούς και τους Ολλανδούς που ήρθαν 2οι.  
Αναλυτικά οι Έλληνες αθλητές δήλωσαν:
Γιάννης Χρήστου: «Κάναμε μια αναγνωριστική κούρσα. Ο στόχος ήταν να περάσουμε στους ημιτελικούς και τα καταφέραμε . Τώρα στους ημιτελικούς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με βλέψεις πάντα στον τελικό . Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος στόχος μας από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ. Να μπούμε τελικό κι από εκεί και πέρα ότι καταφέρουμε. Τα δίνουμε όλα την Πέμπτη» 
Γιώργιος Τζιάλλας «Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά . Προσωπικά δεν ξεχωρίζω Ολυμπιάδα και Παγκόσμιο πρωτάθλημα . Είμαι στον αγώνα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως κάθε αθλητής θα πρέπει να δίνει όλη την προσωπική ενέργεια που έχει. Γι αυτό κιόλας έρχεται κι αγωνίζεται εδώ» 
Στέργιος Παπαχρήστος : «Η κούρσα ήταν δύσκολη , βρισκόμαστε σε Ολυμπιακούς αγώνες ,ξεκινήσαμε πολύ καλά , τα τελευταία χρόνια ο προπονητής μας δεν θέλει να δίνουμε το 100% στην πρώτη κούρσα. Συνεχίζουμε δυνατά . Έρχεται ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός και συμφωνώ με τον Γιώργο ότι σε όλους τους αγώνες δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό όμως που με κάνει περήφανο είναι ότι αγωνίζομαι με τη χώρα μου, μπροστά σε ένα κοινό που φτάνει καθημερινά τις 35.000 κόσμο κι αυτό είναι κάτι το διαφορετικό. Σου ξυπνάει ένστικτα δυνατά για να τα δώσεις όλα. Εμείς νιώθουμε ότι είμαστε στην Ελλάδα , με τους λίγους Έλληνες που μας ακολούθησαν και συνεχίζουμε δυνατά για τους ημιτελικούς την Πέμπτη»
Γιάννης Τσίλης : «Είδαμε τους αντιπάλους μας μόνο στη δική μας κούρσα γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τις προηγούμενες . Πάνω κάτω είναι αυτοί που περιμέναμε . Δεν αλλάζει τίποτα για μας . Ο στόχος είναι ένας , ο τελικός». 

Πανέτοιμοι Κόνσολας -Μαγδανής 

Η μεγάλη μέρα για τον Παναγιώτη Μαγδανή και τον Λευτέρη Κόνσολα έφτασε. Οι δυο πρωταθλητές απο την Λήμνο και την Σαλαμίνα αντίστοιχα αγωνίζονται το πρωί της Τρίτης (10:30 τοπική , 12:30 Ελλάδας)στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Μια πρόκριση που δίνει η κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων του αγώνα για τους δυο αθλητές οι οποίοι θα τρέξουν στην 6η διαδρομή μαζί με την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ουρουγουάη «Είδαμε τα λάθη μας . Ήδη στην προπόνηση σήμερα ήταν πολύ καλύτεροι , κατανοήσανε τι πρέπει να κάνουνε , δουλεύουμε γι αυτό και πιστεύω ότι στον αγώνα θα είμαστε όπως πρέπει» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρόνης Βλασταρίδης

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top