home photo

home photo
 

αντιγράφουμε από zougla.gr


Στην κορυφή της Ευρώπης η Ίντερ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Μαΐου 2010, 23:38
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2009-10 είναι η Ίντερ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 2-0 της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 45 ολόκληρα χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μιλίτο, ο οποίος στο 35’ και στο 70’ σημείωσε τα γκολ που χάρισαν το βαρύτιμο τρόπαιο στους «νερατζούρι».

Να σημειωθεί ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έγινε ο τρίτος τεχνικός, μετά τους Έρνστ Χάπελ και Ότμαρ Χίτσφελντ, που κατακτά Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες. Το πρώτο το είχε πάρει το 2004 με την Πόρτο.

Η Ίντερ από τα πρώτα λεπτά περίμενε τη Μπάγερν και «χτύπαγε» στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη, οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα και περιορίστηκαν σε σουτ από πολύ μακρινές αποστάσεις.

Όλες οι προσπάθειες περνούσαν από τα πόδια του Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική γραμμή των «νερατζούρι». Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετική ροή, αν στο 16’ ο Γουέμπ καταλόγιζε πέναλτι, όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μαϊκόν, μετά από την κεφαλιά που έπιασε ο Φαν Μπούιτεν.

Η Ίντερ δημιούργησε ανησυχία στην άμυνα των Βαυαρών όταν στο 18’ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουτ απέκρουσε με γροθιές.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 35’. Σε μια φάση που άρχισε με το γέμισμα του Ζούλιο Σέζαρ, ο Μιλίτο έπιασε την κεφαλιά, ο Σνάιντερ την άνοιξε και πάλι για τον Αργεντινό και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Μπουτ και πέτυχε το γκολ για τους «νερατζούρι».

Οκτώ λεπτά μετά ο Μιλίτο πάσαρε στον Σνάιντερ, όμως ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουτ, ενώ με την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Φαν Μπόμελ επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Μπάγερν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ιταλούς και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Μίλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ. Οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Πάντεφ να προσπαθεί να σκοράρει και τον Μπουτ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο χρόνος στη συνέχεια ήταν… εχθρός της Μπάγερν, και έτσι ο Λουίς Φαν Γκαλ αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, περνώντας τον Κλόζε στη θέση του Άλτιντοπ. Το μόνο όμως που κατάφερε η Μπάγερν ήταν να απειλήσει στο 63’ με τον Μίλερ, χωρίς να πετύχει κάτι το εξαιρετικό.

Αντίθετα, η Ίντερ διπλασίασε τα τέρματά της στο 70’. Και πάλι σκόρερ ήταν ο Ντιέγκο Αλμπέρτο Μιλίτο, ο οποίος σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ξεμαρκαρίστηκε από τον Φαν Μπόμελ και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φάση, σημειώνοντας το 2-0.

Εκεί όλα τέλειωσαν και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «νερατζούρι» να πανηγυρίζουν το τρίτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ίντερ έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που κατακτά το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ μέχρι το τέλος του 2010 θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και τα Σούπερ Καπ σε Ιταλία και Ευρώπη.

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε, όπως ήταν φυσικό, ο Ντιέγκο Μιλίτο.

Γκολ: 35', 70' Μιλίτο


Κίτρινες κάρτες: Ντεμικέλις, Φαν Μπόμελ - Κίβου

Κόκκινες κάρτες:


Μπάγερν Μονάχου (Λούις Φαν Γκαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Άλτιντοπ (63' Κλόζε), Μίλερ, Όλιτς (74' Κλόζε).

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Σάμιουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (79' Μουντάρι), Ετό, Μιλίτο (90' Ματεράτσι).

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top