home photo

home photo
 

Προτείνουν λύσεις οι ΟλυμπιονίκεςΟι Έλληνες Ολυμπιονίκες είναι εδώ, και απαιτούν (αλλά δεν επαιτούν) τα δικαιώματά τους από την πολιτεία. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενημέρωσαν για την δράση τους ανακοινώνοντας σημαντικά θέματα μεταξύ άλλων, με ένα από τα πιο σημαντικά την βράβευση των εν ζωή Ελλήνων Ολυμπιονικών με την αρχή να γίνεται από την Ολυμπιάδα του 1956 και τον Γιώργου Ρουμπάνη.


"Είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και για πρώτη φορά θα τους γίνει η τιμή που τους αξίζει για όσα έχουν προσφέρει. Σταδιακά θα βραβεύονται όλο και περισσότεροι", τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Ολυμπιονικών Γιώργος Σιγάλας.

Μαζί με τους Στέλιο Μηγιάκη, Πέτρο Γαλακτόπουλο και Νίκο Γραμματικό στο πάνελ αλλά και Γιώργο Μαυρωτά, Τάσο Παπαναστασίου, Αιμίλιο Παπαθανασίου, Δημοσθένη Ταμπάκο, Κώστα Θάνο και άλλους στις άλλες θέσεις έστειλαν το δικό τους μήνυμα με κυριότερο τo αίτημα χορήγησης άδειας στους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνο και εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες.

"Δεν ζητάμε χρήματα από την πολιτεία απλά χρόνο. Να μην στερήσουμε την ελπίδα στους αθλητές για διάκριση σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση με τροπολογία για να πάρουν κάποιες άδειες και να κάνουν σωστά προετοιμασία", τόνισε ο Γιώργος Σιγάλας που τόνισε ότι η επαφή με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή είχε γίνει σε πολύ θετικό κλίμα.

Στο συγκεκριμένο θέμα, με παρέμβαση του ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έγινε καυστικός: "Αν δεν λυθεί το πρόβλημα δεν μπορούμε να πετύχουμε διακρίσεις ούτε με ντόπινγκ", είπε με σαρκασμό, ενώ ήδη οι Ολυμπιονίκες περιμένουν ανταπόκριση από την πολιτεία και για τα αθλητικά σχολεία.

"Δυστυχώς τείνουν να καταργηθούν στο βωμό της οικονομικής κρίσης. Ας δημιουργηθεί όμως έστω ένα αμιγώς αθλητικό σχολείο σε κάθε νομό και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό. Όμως θα πρέπει να φιλοξενεί παιδιά που θα έχουν επιλέξει οι γυμναστές του σχολείου, οι προπονητές τους στις ομάδες και θα έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τον αθλητισμό", πρόσθεσε ο Γιώργος Σιγάλας, ενώ ο Πέτρος Γαλακτόπουλος υπενθύμισε ότι: "Είμαστε εδώ και μπορούμε να βοηθήσουμε. Αρκεί να μας καλέσουν. Δυστυχώς συνήθως σε θέματα που αφορούν αθλητικούς χώρους, ρωτούν μόνο τους εργολάβους και όχι αυτούς που ζουν και μεγαλώνουν σε αυτούς, τους αθλητές".

Ένας ακόμα στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία ταμείου για τη συγκέντρωση χρημάτων από χορηγίες που θα εξασφαλίζουν και οι αθλητές με το ταμείο αυτό να είναι υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Επίσης οι Έλληνες Ολυμπιονίκες πρότειναν να είναι μέλη μιας επιτροπής χωρίς αμοιβή, που θα παίρνει μέρος ενεργά μέρος στις συζητήσεις για τον νέο αθλητικό νόμο και όπου συζητείται ο σχεδιασμός για τον ελληνικό αθλητισμό.

"Πολλά από τα προβλήματα τα βλέπουμε μπροστά μας, τα ζούμε στην καθημερινότητά μας, με τα παιδιά μας ακόμα. Δεν πρέπει ο αθλητισμός να εξαφανιστεί. Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία πως θα πρέπει να εξοφλήσει και τα υπόλοιπα πριμ ιδιαίτερα σε αθλητές που συμμετέχουν σε ακριβά αθλήματα, για να τους διευκολύνουν στην προετοιμασία τους. Δεν ξέρουμε αν έχει υπολογιστεί κάποιο ποσό, από αυτό που θα εξοικονομηθεί από τους Μεσογειακούς Αγώνες, για το κομμάτι του αθλητισμού. Ας μην το ξεχνάνε πάντως", κατέληξε ο Γιώργος Σιγάλας.

Από sports.pathfinder.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top