home photo

home photo
 

 Στο αποκορύφωμα της κωπηλατικής σεζόν της Νέας Ζηλανδίας, στο εθνικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εμφανίστηκαν κάποια απροσδόκητα αποτελέσματα μεταξύ των ελίτ αθλητών της χώρας. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις έγιναν στο σκιφ των ανδρών όταν ο Nathan Cohen έκανε μία εκπληκτική κούρσα για να κερδίσει τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Mahe Drysdale με επτά δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Cohen, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά πέρυσι, όταν κέρδισε το διπλό σκιφ των ανδρών (με τον Joseph Sullivan), με ένα πολύ δυνατό δεύτερο χιλιάρι, στέρησε από τον Drysdale τη νίκη. Η νίκη του Cohen έσπασε ένα εξαετές σερί νικών του Drysdale στο σκιφ στα πρωταθλήματα της Νέας Ζηλανδίας. O Peter Taylor, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009 στο διπλό ελαφρών βαρών ανδρών, τερμάτισε τρίτος μπροστά από τον κορυφαίο κωπηλάτη του Βελγίου, Τιμ Maeyens. Ο Maeyens βρίσκεται και προπονείται στη Νέα Ζηλανδία κατά τους τελευταίους μήνες.
Ο Drysdale πρόσφατα αποκάλυψε ότι ένας τραυματισμός στην πλάτη, είχε ως αποτέλεσμα μια αλλαγή στο πρόγραμμα προπόνησής του με αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο εκπαίδευσης στη βάρκα. Ωστόσο, ο Drysdale υποστήριξε μετά τον αγώνα, ότι η πλάτη του δεν του δημιούργησε προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Cohen κέρδισε και ένα δεύτερο χρυσό, στο διπλό σκιφ των ανδρών, με τον πρώην σύντροφό του, Μάθιου Trott. Οι Joseph Sullivan, και Robbie Manson τερμάτισαν δεύτεροι. Ο Drysdale με τον Taylor τερμάτισαν τρίτοι με πολύ μεγάλη διαφορά.
Το ένα μέλος της δικώπου που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010, ο Hamish Bond, έφευγε πάντοτε από το πρωτάθλημα με το χρυσό μετάλλιο. Ο Bond συνήθως κωπηλατούσε εναντίον του συνεργάτη του, Eric Murray και πάντα κέρδιζε. Αυτή τη φορά στη δίκωπο, συνεργάστηκε με το μέλος της εθνικής ομάδας της τετρακώπου, Jade Uru και κέρδισαν το χρυσό. Ο Bond και ο Uru επίσης συνεργάστηκαν στην τετράκωπο, μαζί με τον John Storey και τον Carl Meyer, που επέστρεψε στην κωπηλασία, για να κερδίσουν την πρώτη θέση.Ο Meyer αγωνίστηκε στην τετράκωπο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και στη συνέχεια έμεινε μακριά από την κωπηλασία μετά το 2008. Τώρα, παντρεμένος με την Caroline Evers-Σουίντελ, ο Meyer έχει αποφασίσει να επιστρέψει και να επιδιώξει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στη δίκωπο των γυναικών, η σημερινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Rebecca Scown, κέρδισε με το μέλος της εθνικής ομάδας Lousie Trappitt. Η συνεργάτης της, Juliette Haigh δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.
Η κορυφαία γυναίκα της Νέας Ζηλανδίας στο σκιφ, Emma Twigg είχε εύκολο έργο στον αγώνα της ειδικότητάς της. Η Twigg τερμάτισε με διαφορά 11 δευτερόλεπτα από τη δεύτερη Lucy Strack, ενώ η Fiona Bourke τερμάτισε τρίτη. Η Strack αγωνίστηκε στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο ελαφρύ διπλό.
Το Πρωτάθλημα κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιήθηκε στο Twizel, στο κεντρικό Νότιο Νησί. Τα εθνικά πρωταθλήματα γίνονται στο τέλος της κάθε σεζόν και μια εβδομάδα αργότερα ξεκινούν τα trials για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας.
Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται μετά την επιστροφή τους, οι Carl Meyer και James Dallinger, (είχαν σταματήσει μετά το Πεκίνο).
Για τον κατάλογο των Trialists της εθνικής ομάδας κάντε κλικ εδώ.

Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top