home photo

home photo
 

ΝΙΚΟΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ

Οι Αποστόλης και Νίκος γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Σέρβια Κοζάνης. Οι γονείς τους Κωνσταντίνος και Ιωάννα είναι εκπαιδευτικοί και ζουν μόνιμα στα Σέρβια. Έχουν δύο μεγαλύτερες αδελφές την Λίλα και την Εύη. Από το καλοκαίρι του 2000 ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2007 είναι πτυχιούχοι του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ. Αυτήν την στιγμή ο Αποστόλης είναι φοιτητής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ενώ ο Νίκος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Ξεκίνησαν την κωπηλασία το 1997 στα Σέρβια Κοζάνης στον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης. Από το 2000 είναι αθλητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης και μέλη της εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας , λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις παίδων, εφήβων, νέων ανδρών, και ανδρών μέχρι και σήμερα.

Μετά την κατάκτηση παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών τίτλων στόχος τους είναι συμμετοχή και διάκριση στην Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο.









ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ





Οι Νίκος και Αποστόλης από μικρή ηλικία έδειξαν την κλίση τους στον αθλητισμό. Ασχολήθηκαν με αθλήματα όπως ο κλασικός αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αλλά η γοητεία του υγρού στοιχείου και της κωπηλασίας τελικά τους κέρδισε. Το 1997 ξεκινούν να κωπηλατούν στα Σέρβια στο ναυτικό όμιλο Κοζάνης. Το 2000 μετεγγράφονται στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης όπου ασχολούνται πια σε επίπεδο πρωταθλητισμό. Από την πρώτη κιόλας χρονιά δείχνουν τις δυνατότητές τους. Το πρώτο πλήρωμα που συνθέτουν είναι το διπλό σκίφ (2Χ) όπου θα αγωνιστούν μέχρι και το 2004.

Το 2005 και μετά την αλλαγή της προπονητικης ηγεσίας στην εθνική ομάδα, αλλάζουν στιλ και ξεκινούν την πλευρική κωπηλασία. Στο διάστημα 2005- 2007 καταλαμβάνουν τρία μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών (U23) στο αγώνισμα της τετρακώπου ελαφρών βαρών (M4-LM).

Το 2008 ανακηρύσσονται πρωταθλητές κόσμου στη δίκωπο ανδρών ελαφρών βαρών (2-LM) καθώς και πρωταθλητές Ευρώπης στην τετράκωπο ανδρών (Μ4-).

2009 αλλαγή πλεύσης και πάλι. Τα δίδυμα αδέλφια αποφασίζουν να αλλάξουν κατηγορία βάρους και να αγωνίζονται πλέον στην open κατηγορία (χωρίς περιορισμό βάρους) κατακτώντας χάλκινο παγκόσμιο, χρυσό μεσογειακό και χρυσό πανευρωπαϊκό μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου ανδρών (Μ2-).

Το 2010 κλείνοντας δέκα χρόνια συμμετοχής με την εθνική ομάδα έρχεται και η μεγαλύτερη τους διάκριση. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα της τετρακώπου ανδρών (Μ4-)



Στατιστικά



Ονοματεπώνυμο: Απόστολος και Νικόλαος Γκουντούλας

Ημερομηνία γέννησης: 04.02.1985

Καταγωγή: Σέρβια,Κοζάνη , Μακεδονία,Ελλάς

Κατοικία: Θεσσαλονίκη,Μακεδονία,Ελλάς

Σύλλογος: ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Πληρώματα: 2-,2Χ,4- ΚΛΠ

Προπονητές: Aθανασιάδης Σάκης.



POSTIGLIONE Gianni

Ύψος : Aπόστολος187 cm - Νίκος 185 cm

Βάρος: 81

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top