home photo

home photo
 

Ν. Α. Κωνσταντόπουλος
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, φαίνεται ότι «έτεινε ευήκοον ους» στο αίτημα αθλητών και διοικήσεων ομοσπονδιών, σχετικά με τα προβλήματα των πρωταθλητών που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα κάνει ενέργειες για να λυθούν. Υπενθυμίζουμε ότι οι αθλητές, όταν πηγαίνουν για προετοιμασία ή για αγώνες, παίρνουν άδεια από την κανονική τους ή άνευ αποδοχών. Τούτο έχει ως συνέπεια, κάποιοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν εύκολα στα έξοδά τους. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι αθλητές προέρχονται από εύπορες οικογένειες. Ισα ίσα, το αντίθετο ισχύει στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λοιπόν, ο κ. Μπιτσαξής έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος, εν όψει, μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία. Θα πάει στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, για να του αναπτύξει το ζήτημα. Ταυτόχρονα, θα του δώσει κατάλογο με ονόματα πρωταθλητών, που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες ή στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι οποίοι είναι υποψήφιοι για να μετάσχουν του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να συνταχθεί, φυσικά, τέτοιος κατάλογος, πρέπει οι ομοσπονδίες να δώσουν τα ονόματα αυτών των αθλητών. Από εκεί κι έπειτα, η σχετική διάταξη πρέπει να καταργηθεί. Οι αποδεδειγμένα εν ενεργεία πρωταθλητές πρέπει να έχουν την ευχέρεια να προπονούνται κανονικά πρωί (αν απαιτείται τούτο) και απόγευμα, και να πηγαίνουν σε προπονητικές συγκεντρώσεις μακριά από την πόλη μόνιμης διαμονής τους και στους αγώνες, χωρίς να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Πρέπει, επίσης, να γίνει αντιληπτό ότι ένας πρωταθλητής δεν μπορεί να ξυπνάει αξημέρωτα, να εργάζεται οκτώ ώρες και μετά να πηγαίνει για προπόνηση 3-4 ωρών. Μόνο εάν γίνουν αυτά, θα μπορεί και η Πολιτεία να έχει απαιτήσεις από τους αθλητές. Διότι τώρα, για να προπονηθούν όπως πρέπει, εξαρτώνται από την καλή προαίρεση των προϊσταμένων τους.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top