home photo

home photo
 



Η GB Rowing Team εχθές το πρωί, επιβεβαίωσε ότι ο Pete Reed και ο Andrew Triggs Hodge, θα αγωνιστούν μαζί στη δίκωπο στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν, στο Μόναχο, από τις 27 έως 29 Μαΐου.

Ο 29χρονος Reed από το Gloucestershire και ο Hodge, 32 χρόνων από το Yorkshire, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό στην τετράκωπο ανδρών στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, με τον Tom James και τον Steve Williams, κατακτούν το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην δίκωπο, δύο συνεχόμενες φορές.
Και τις δύο φορές έχασαν από τους Hamish Bond και Eric Murray, αλλά την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, το Νοέμβριο του 2010 στο σπίτι των Νεοζηλανδών, στη λίμνη Karapiro, η διαφορά μεταξύ των δύο πληρωμάτων ήταν μόλις 0.32 δευτερόλεπτα.
Υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι ο επικεφαλής προπονητής των ανδρών, Jurgen Grobler, θα τοποθετούσε το Βρετανικό δίδυμο στην τετράκωπο. Η χθεσινή όμως ανακοίνωση έβαλε τέλος στις φήμες.  
Ο Andrew Triggs Hodge δήλωσε: "Είναι μια τεράστια πρόκληση να είσαι στη δίκωπο. Αλλά εμείς ακόμα είμαστε πεινασμένοι για αυτό, ειδικά μετά το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό είναι που μας παρακινεί κάθε μέρα στην προπόνηση".Ο Pete Reed δήλωσε: "Ο Jurgen είπε ότι αυτό που κάναμε στις δοκιμασίες του Απριλίου έδειξε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό.  Προφανώς είναι μόνο για το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο και αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά τώρα είναι πολύ συναρπαστικό και είμαι πραγματικά ανυπόμονος για αυτό. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη απόφαση".
Ο Jurgen Grobler δήλωσε: "Μετά τη σπουδαία εμπειρία που είχαμε πέρυσι, τα παιδιά έχουν κάνει πολλές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τώρα θα συνεχίσουμε και θα δούμε αν έχουμε σημειώσει πρόοδο".
 
Η πλήρης σύνθεση της ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόναχο, θα ανακοινωθεί στις 11 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο εθνικό κέντρο κατάρτισης στο Caversham κοντά στο Reading.
Τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης καλούνται σε αυτή την εκδήλωση, όπου κωπηλάτες όπως οι Reed και Hodge, η Katherine Grainger,  η Anna Watkins, ο Greg Searle  και οι Ολυμπιονίκες στο διπλό σκίφ ελ. β., Zac Purchase και Mark Hunter, θα είναι, μαζί με άλλους (πάνω από 30) κατόχους παγκόσμιων μεταλλίων, στη διάθεσή τους για συνέντευξη.


Μετάφραση Greek Rowers από www.britishrowing.org

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top