home photo

home photo
 

Διπλή επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη λίμνη Ντανζεόν της Κορέας. Δυο πληρώματα σφράγισαν με εκπληκτικές κούρσες την πρόκρισή τους στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς. Έτσι από τα τέσσερα πληρώματα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο τα τρία προκρίθηκαν στον τελικό.
Την αρχή έκανε η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ ελ βαρών. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Μεσογειονίκης  μπήκε από το ξεκίνημα στο γκρουπ των πρωτοπόρων της κούρσας και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο τερμάτισε στη 2η θέση που της χάρισε την πρόκριση κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία δυνάμεων. 
Ο μεγάλος τελικός του σκιφ ελαφρών βαρών έχει προγραμματιστεί από τους διοργανωτές την Παρασκευή το πρωί στις 10:03 ώρα Ελλάδας. 
Λίγο αργότερα το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο ήρθε να προσθέσει ακόμη μια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασίας. Οι δυο πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στην κούρσα και κρατούσαν την 3η και προνομιούχο θέση ως τα τελευταία μέτρα. Στο φινάλε το πολωνικό πλήρωμα προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποκλείσει την ελληνικά βάρκα που τερμάτισε 3η για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να επιδιώξει κάτι ψηλότερα στον μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο στις 09:33 ώρα Ελλάδας. 
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο πρωταθλητές θα αγωνιστούν στον τελικό  του τετραπλού σκιφ ελ βαρών μαζί με τους Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή λίγο μετά τον τελικό της Κατερίνα Νικολαΐδου στις 10:18 ώρα Ελλάδας. 
Τέλος πολύ καλός ήταν ο Νίκος Αφεντούλης στον ημιτελικό Γ/Δ του σκιφ ελ βαρών . Ο Έλληνας κωπηλάτης πήρε την 1η θέση και θα αγωνιστεί για μια θέση από 13-18 την Παρασκευή τα ξημερώματα στις 04:54. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων  (ώρες Ελλάδας) για τις επόμενες μέρες : 
Παρασκευή 30/8 : 
04:54 Σκιφ ελ βαρών (Α) : Νίκος Αφεντούλης      Τελικός Γ
10:03 Σκίφ ελ βαρών (Γ) :Κατερίνα Νικολαΐδου  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
10:18 Τετραπλό σκιφ ελ βαρών (Α): Γ.Κόνσολας-Λ.Κόνσολας-Π.Μαγδανής- Σ.Γιάνναρος ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Σάββατο 31/8 :
09:33 Διπλό σκιφ ελ βαρών (Α): Π.Μαγδανής-Σ.Γιάνναρος ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 

*Στη φωτό λίγο μετά τον τερματισμό με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top