home photo

home photo
 

'Ερευνα αποκαλύπτει ότι η μέτριας έντασης άσκηση είναι καλύτερη από την έντονη, όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου να υποστεί μια γυναίκα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ασκήσεις μέτριας έντασης, όπως βάδισμα, γκολφ και βόλεϊ, μπορεί να είναι καλύτερες για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με έντονες δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το τρέξιμο και η αερόβια, αναφέρουν ερευνητές που έλαβαν μέρος στο συνέδριο του American Stroke Association.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από την έρευνα California Teachers Study, που περιλαμβάνει 133.479 γυναίκες για να διαπιστώσουν πώς η άσκηση επηρεάζει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γυναίκες που ανέφεραν ότι έκαναν περισσότερη άσκηση μέτριας έντασης 3 χρόνια πριν την εγγραφή τους στην έρευνα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο σε σύγκριση με γυναίκες που δεν ανέφεραν σωματική δραστηριότητα. Η μέτριας έντασης άσκηση μπορεί να ποικίλλει από μια ώρα άσκηση την εβδομάδα έως περισσότερες από 5 ώρες την εβδομάδα.

Η ερευνήτρια Sophia Wang, παρατήρησε σαφή σκιαγράφηση του οφέλους στις γυναίκες που ασκούνταν με μέτρια ένταση 1-2 ώρες την εβδομάδα. Μελετήθηκε και η έντονη άσκηση αλλά δεν παρατηρήθηκαν σαφή οφέλη.

Η Wang, καθηγήτρια στο Beckman Research Institute–City of Hope της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι τα στοιχεία της δύσκολα συμφωνούν με την πεποίθηση ‘όσο περισσότερο κινείσαι τόσο καλύτερα.’

Η ανάλυση επίσης ανακάλυψε ότι ενώ η ορμονοθεραπεία φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού επεισοδίου, η άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση του κινδύνου.

Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top